16 Şubat 2011 Çarşamba

Taurasi Skandalı


Aralık ayının soğuk günlerinde girmiştik bu haberi.Şok olmuştuk.Diana Taurasi'nin geçmişi,kariyeri belli diye birkaç cümle etmiştik.Bugün çıkan haberlere göre Hacettepe Üniversitesinin numunelerinde bir karışıklıK gerçekleştiği ve Taurasi'nin herhangi bir dopingli madde kullanmadığına dair.Skandalın da skandalı açıkçası.Wada'nın Hacettepe'den yetkileri çekmesi bekleniyormuş,bunun yanında süperstar seviyesindeki bir oyuncuyu kaybetti Fenerbahçe.Keza buna Penny Taylor'ı da ekleyebiliriz.O da bu olaylardan sonra ayrılmıştı.

Euroleague Kadınlarda yoluna çok iyi bir şekilde devam eden bir takımın şu noktadan sonra Taurasi gibi bir ismi arayacağı garanti,ki zaten Taurasi transferi bilindiği üzere Euroleague şampiyonluğu hedeflenerek gerçekleştirilmişti.

Fenerbahçe adına konuşan yönetici Semih Özsoy'da şunları söylemiş:

"Biz camia olarak sıkıntıyı, üzüntüyü ve mutluluğu da beraber yaşarız. Dolayısıyla üzüldük. Çünkü hak etmediğimiz şeyler yaşatıldı. Şu anda sözün bittiği yerdeyiz. Bekliyoruz. Sonucu belli olmadan cezayı tespit edenler, bakalım bu duruma ne diyecekler diye bekliyoruz. Bakacağız, ne gerekiyorsa yapacağız. Ülke olarak yaşadığımız Dünya Şampiyonası başarısından sonra basketbolun ivme kat ettiği, bayan basketbolun bütün yıldızlarını toplayan bir ligde bunun olması bir skandal. Arama motorlarına baktığınızda, özellikle ’Doping – Türkiye’ yazıldığında, bunu insanlar nasıl düzeltecekler? Tekrar söylüyoruz. Fenerbahçe’nin yapabileceği bir şey yok. Birilerinin bir adım atıp, oyuncunun gönlünün alınması lazım gelecekteki sporcuların önünün açılması için. Çok sıcak bir şey.Cuma günü Başkanımızla basın toplantısı yapacağız"

Son olarak Taurasi'nin döneceğini pek sanmasam da,umarım döner.Düşünsenize,kariyerinizin zirvesindesiniz.Bir ülkeye gidiyorsunuz,doping yaptığınız gerekçesiyle,3 ay forma giyemiyorsunuz.

Her neyse temize çıkmakta önemliydi iki taraf için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder