11 Şubat 2011 Cuma

Ray Allen Tarihe Geçti


Boston Celtics'in guardı Ray Allen müthiş bir şutör.Hatta bazılarına göre tüm Nba tarihinin en iyi şutörü.Süper bir bileği var gerçekten şut stili filan harika ve dolayısıyla mükemmel bir şutör.

Allen yıllardır üçlüklerinde isabetleri buluyor.Tüm Nba tarihinde de yükselmeye devam ediyordu.Allen bu sene de müthiş formda gerçekten ve üçlüklerinde yüksek yüzdeyle isabet bulmaya devam ediyor.Adım adım Nba tarihinde yükselen Ray Allen yavaş yavaş tüm Nba tarihinde en çok üçlük isabeti bulan Reggie Miller'ın rekoruna yaklaştı.Dün gece oynanan Lakers maçında bulduğu isabetle de rekoru kırdı.

İlk çeyreğin bitimine 1.50 kala Rajon Rondo'nun pasında topu alan Allen için boş pozisyonda üçlüğü bulmak hiç zor olamadı ve 2.561. üçlük isabetini bularak tarihe geçti.Salonda süper bir atmosfer oluştu.Daha sonra Allen tebrikleri kabul etti ve rekorunu kırdığı Reggie Miller'ın yanına gidip onunla kucaklaştı.

Ray Allen rekoru kırmak için 6430 şut kullandı ve bu şutlarda%39.8 isabet buldu.Bir önceki rekorun sahibi Reggie Miller'dan 56 şut daha az kullandı Allen.Böylece Nba tarihinin en iyi şutörü olarak gösterenlerin sayısı iyice arttı.Allen rekoru geliştirmeye devam edecektir mutlaka tahminim 2.800 civarına getirir gibi bir aksilik olmazsa.Bakalım göreceğiz.


Ama şovu çalan Kobe'li Lakers oldu ve maçı 92-86 aldılar.

İşte Ray Allen'ın tarihe geçtiği o anlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder