20 Şubat 2011 Pazar

Muhteşem Smaç Yarışması Griffin'in


Smaç Yarışması her zaman cumartesi gecesi organizasyonlarının en merakla beklenenidir.Ancak son senelerde seviye düşmüştü gerçekten ve eskisi gibi zevk vermiyordu.Ama Demar Derozan,Serge Ibaka,Javale Mcgee ve Blake Griffin'in katıldığı bu smaç yarışması öyle bir yarışma oldu ki o düşen seviye filan kalmadı.Tarihin en iyi Smaç Yarışması'nı izledik bana ve birçok kişiye göre.Muhteşemdi gerçekten.Kötü smaç yoktu hepsi birbirinden güzeldi elenenlere yazık oldu.Benim favorim Los Angeles çocuğu Blake Griffin'di.

İlk olarak Demar Derozan başladı.Pası Amir Johnson'a verdirmesi ilginçti nitekim Johnson da çok kötü paslar verdi hatta bir kere hiç pas vermedi.Buna rağmen en sonunda Igoudala'nın çemberin arkasından gelerek yaptığı smacı hem de topu bacak arasından geçirerek yaptı Derozan.Muhteşemdi gerçekten zorluk derecesi çok yüksek bir smaçtı.44 aldı ama bence haksızlık oldu burda Derozan'a..


Derozan'dan sonra Nba Africa bayraklarıyla Air Kongo lakaplı Serge Ibaka geldi.Ibaka serbest atış çizgisinin tam gerisinden müthiş uçarak harika bir smaç bastı.Bu konuda bence tarihte basılmış en iyi smaçtı.Daha önce hep  bir adım içinden basılıyordu ama Ibaka tam gerisinden uçarak harika bir tek el smaç bastı.Ama ne yazıkki ona da haksızlık edildi ve sadece 45 puan alabildi.


3.sırada birçok kişinin favori olarak gösterdiği Javale Mcgee vardı.Mcgee'nin koçu Webber 2.potanın gelmesini istedi.Ben dahil herkes 2.potanın normalden yukarıda olacağını ve oraya basacağını düşündü.Nitekim Howard'a da sataştı Webber ama 2 çember aynı seviyye geldi.Mcgee'de 2 top alınca "Hayda noluyor lan?" dedi herkes.Mcgee soldan hareketlendi elindeki tek topu panyaya atıp ikisini birden basmaya çalıştı.Doğal olarak başarısız oldu.Süresi azalınca ikisini hiç panyaya sektirmeden direk aynı anda 2 çembere basmayı denedi.O da olmadı.Son olarak tekrar tekini çembere attı havada yakaladı ve aynı anda 2 çembere basarak yarışma tarihinin en etkileyici smaçlarından birine imza attı.Mükemmeldi gerçekten.Zaten zor bir smacı bir de panyadan sektirerek daha da zor bir hale getirdi ve müthiş bir smaç bastı.Doğal olarak ta 50 puanı aldı Mcgee..


Daha sonra en merakla beklenen Blake Griffin sahne aldı son olarak.Griffin uzaklardan sıçrayarak "Statue of Liberty" diye tabir edilen smacı 360 derece olarak denedi ama öyle yükseğe sıçradı ki dengesini bulamadı ilk 2 denemesinde.Daha sonra antrenörü Kenny Smith'in de uyarısıyla biraz daha az sıçradı ve bu müthiş smacı tamamladı.Enfes bir smaçtı.Zaten normali çok zorken bir de 360 bastı Griffin ve 49 puan aldı.


2.tura Demar Derozan başladı.Antrenörü Darryl Dawkins'in "Show Stopper" adını verdiği smacı yaptı Derozan.Havaya atıp yerden bir kez sektirdiği topu yakaladı havada ve tek eliyle Jordanvari bir smaçla çemberin altından geçirip ters smacı bastı.Harika bir smaçtı.Gerçekten havada çok uzun ve çok dengeli zaman geçirdi ve müthiş bir smaç bastı.Nitekim 50 puanı da aldı Derozan hak ederek.Toplamda da 94 puana ulaştı Derozan.



İlk turda hakkı yenen bir başka isim Serge Ibaka'daydı sıra 2. olarak.Tam o sırada sahaya çekik gözlü ufak bir çocuk girdi.Ben de ailesini kaybetmiş çocuk sahaya girdi sandım ilk başta ama Cheryl Miller "Napıyorsun,kayıp mı oldun?" diyince çocuk "Oyuncağımı kaybettim bulamıyorum.Bak işte orada." dedi ve çemberi gösterdiğinde çembere koyulmuş ufak bir çubuğun üstünde oyuncağı gördük.Daha sonra Ibaka'nın yanına gidip "Benim için alır mısın?" dedi.Şov olarak çok güzeldi gerçekten güldürdüler herkesi.Ibaka da pota arkasından gelerek oyuncağı ağzıyla aldı ve 2.denemesinde ters smacı bastı.Çok güzel bir smaçtı şova da yönelikti çok başarılı buldum ama ne yazıkki bence yine hakkı yendi Ibaka'nın ve 45 puan aldı.Toplamda da 90 puan aldı.



3. olarak Blake Griffin sahne aldı.Takım arkadaşı Baron Davis'le birlikte.Dwight Howard'ın geçtiğimiz senelerde  yaptığı panyanın yanından seken topu alıp basmaya çalıştı Griffin.Hem de ilk turda yaptığı gibi 360 derece dönerek ama imkansızdı yani bunu basması.Nitekim Blak Griffin bile(!) basamadı bunu.Baron Davis te pek iyi pas vermedi açıkçası.Ancak yine de daha sonra seken topu müthiş bir değirmenle bitirdi Blake Griffin ve 46 puan aldı toplamda da 95 puana ulaştı ve finale çıkan ilk isim oldu.

2. turda son olarak Javale Mcgee yer alacaktı.Mcgee'ye bu turda ne yapıcaksın diye sorduklarında "Neden 3 topla olmasın?" dedi.Herkes dalga geçiyor sandı ben dahil.Daha sonra "Görevimiz Tehlike" müziği eşliğinde Mcgee'nin annesi Pam Mcgee geldi salona elinde bir kutuyla ve güvenlik görevlileriyle.Mcgee'ye kutuyu verdi ve kutudan bir Wnba topu çıktı.Pam Mcgee müthiş el sallama taktiği yaptı.Daha sonra da gidip juri üyelerini tek tek öptu.Erwing'e de biraz kıyak geçti öperken.Smaca gelirsek takım arkadaşı John Wall'dan yardım aldı Mcgee.2 topu bastıktan sonra Wall'un havaya attığı topu da yakalayıp basmayı denedi Mcgee ve birkaç denemeden sonra da bu inanılmaz smacı gerçekleştirdi.49 puan alarak toplamda 99 puanla en yüksek puanı alarak finale yükseldi.


Final turuna da ilk olarak Blake Griffin başladı.Griffin panyadan sektirdi topu tek eliyle tutup smacı bastı ve kolunu çembere kadar soktu.İnanılmaz bir smaçtı gerçekten.Vince Carter'ın yaptığından çok daha etkileyiciydi.Çenesi çember seviyesine kadar çıktı Griffin'in.Muhteşemdi çok sert bitirdi ve harika bir smaca imza attı.Adeta gövde gösterisi yaptı Griffin atletiklik konusunda.Çok çok yukarıdan müthiş bitirdi.Final turuna da çok iyi başladı.

İlk turun en yüksek puanını alan Javale Mcgee'deydi sıra.Mcgee dip çizgiden gelip müthiş bir ters smaç bastı 2. denemesinde.Kafasını eğmek zorunda kaldı çarpmamak için müthiş bir smaçtı.Mcgee boyunun avantajını çok iyi kullandı bu yarışmada.

Ve gelelim gecenin en çok konuşulan smacına...Blake Griffin...Dedikodular doğru çıktı ve Griffin getirttiği arabayı potanın altına çektirdi.Baron Davis'i içine koydu arabanın.Bir anda kilise korosu geldi arkadan.Griffin'e destek için "I believe I can fly" şarkısını seslendirirlerken Griffin Baron Davis'in arabadan attığı pası çift elle arabanın üstünden basarak tamamladı.İşin içinde şov daha ön plandaydı.Kaputun üstünden uçtu ama yine de çok güzel bir smaçtı Griffin.Tabi biraz "overrated" oldu yani 1.35'lik kaputun üstünden basınca.Üstü açık bir araba olmadığı için inanılmaz yükseğe sıçraması gerekiyordu ama riski göze alamadı.Olası bir arabaya takılmada çok ciddi bir sakatlık olurdu.Sonuç olarak bol şovlu bir smaçla bitirdi Smaç Yarışması'nı Griffin.

Son olarak ta Javale Mcgee geldi.İlk başta yaptığı smacı juri saymadı.2. olarak ta belkide yarışmanın en sönük smacını yaptı.Blake Griffin'in kolunu sokarak yaptığı smacı düz bastı Mcgee..Biraz morali de bozuldu Griffin'in smaçlarından sonra.

Sonuç oalrak oyların %68'ini alan Blake Griffin bu müthiş Smaç Yarışması'nın galibi oldu.Harikaydı gerçekten hiç bitmesin kimse elenmesin istedim kişisel olarak.Her smaç birbirinden güzeldi.Son yıllarda düşüşteki Smaç Yarışması'nı ayağa kaldırdılar.Hepsinin yüreğine sağlık.Griffin galip gelen tek favorimdi onu da kutluyoruz burdan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder