4 Şubat 2011 Cuma

Barcelona Hayranlığı


Son dönemde iyice patlamış olan,özellikle son 6 yıldır temelleri atılan bir şey bu.Açıkcası,daha eskilerde iki büyük İspanyol kulubünden Barcelona'yı seçerdim.Madrid her zaman parayla bir şey yapmaya çalışan bir kulup olarak lanse edilir,Barcelona ise fakir edebiyatı yapar giderdi,ki yalandı bu.İspanya Liginde birini destekliyorsam eğer,bu açık ara Atletica Madrid.Onu da belirteyim buraya.Yani Real Madrid,Atletico'nun en büyük rakibi sonuç olarak.Ancak son dönemde Barcelona'ya karşı öyle bir soğudum ki,gerek fazla abartıldıklarını düşünmem gerekse diğer takımların haklarının verilmemesi.Mourinho'lu Inter onları elerken bile top oynamadığı gerekçesiyle,gerektiği saygıyı göremedi.

Ayrıca İspanya Liginin en çok konuşulduğu,maçlarının yayınlandığı kanal olan NtvSpor'da da feci şekilde bir Barcelona sempatisi olduğunu düşünüyorum.Bu durum da benim Barça'dan soğumamda belirleyici bir faktör.

Şimdi beni yanlış anlayanlar olur elbette,Barcelona en iyi futbol takımıdır falan filan.Ancak diğer takımların veya oyuncuların yaptıkları fazla göz ardı ediliyor.Cristiano Ronaldo'nun attığı gol sayısı mesela.

Son olarak iddaanın Cumartesi akşamı oynanacak Barcelona-Atletico Madrid maçına verdiği oranlar bu postu girmemi sağladı.

Barcelona:1.05
Atletico:12.50

........

1 yorum:

  1. Doğru bir bakış açısı; ama ''medya'' dediğimiz bir olay var... Bu Türkiye de bir gerçek olduğu kadar yurtdışında da en önemli ve vazgeçilmez gerçeklerden biridir.

    Barcelona oynadığı inanılmaz futbol ile şu anda bu malzemeyi en iyi verek takım durumunda; ve bunu da hak ediyorlar. Diğer gerçeklerin göz ardı edilmesi ise ne yazık ki tam olarak bununla alakalı. Barcelona taraftarıyım ama senelerdir Real Madrid sempatizanı olarak ispanya ligini takip etmekte olduğumu da belirtmek istiyorum.

    Fakat; Ronaldo'nun attığı gollerin büyük kısmının sistem dışında atılan, kişisel beceri ( Morinho'da bunu defalarca söyledi ), zaman zaman yanlış sistemle oynayan Real Madrid için fazla büyütecek bir şeyin olduğunu söyleyemeyiz. Man UTD de de aynı golleri atabilen Ronaldo için bunlar gayet normal işler olarak da empoze ediliyor olabilir tabiki...

    Böylesine bir dominasyon sırasında; medyada Sevilla ya da Villareal'den bahsetmesi ne yazık ki beklenemez. Ben hem bir taraftar hemde bir seyirci olarak isterim elbette; belirtmeden geçmeyeyim...

    YanıtlaSil