21 Şubat 2011 Pazartesi

NBA All-Star Maçı



Kişisel olarak All-Star hafta sonunda çok zevk almadığım kısımlardan biri son günde oynanılan maç.Eski bayramlara duyulan özlem gibisinden duyulan bir özlem var eski all-star maçlarına.Nasıl ki smaç yarışmasında yaşanılan 10-11 yıllık duraklama bu yıl atlatıldıysa,All-Star maçlarının cıvıklığı ve kişisel bencilliklerden bir türlü arındırılamıyor.Açıkcası 2003'den bu yana o seviyede maç görmüyoruz.2006'da LeBron nasıl iğrençliğin tavanlarına çıkmayı başardıysa,dünde aynı nefreti Kobe Bryant'a karşı hissettim.Liseli hareketleri yapması 33 yaşındaki bir oyuncuya yakışmadı bana kalırsa.Sadece parkeye pas vererek aldı Mvp'yi,2009'da aldığında aynı şeyleri düşünmüyordum mesela,çünkü orada bu şekilde hareketlerde bulunmamıştı.Ama bu tarz bencil,soğuk oyunlar insanı çileden çıkarıyor.Keza Kevin Durant'te bu tarz bir oyun sergiledi.LeBron'un bu olaya son çeyrekten itibaren dahil olduğunu da belirtelim.

Maça gelirsek,maç sürekli Batı'nın üstünlüğünde devam etti.Doğu tarafında Amare Stoudemire,Chris Bosh takdire şayan maç çıkarttılar.LeBron triple-double yapıp Jordan'la birlikte tarihte bunu yapan ikinci oyuncu oldu.

Batı'da ise Durant-Kobe ikilisi 50 şut kullandı,63 sayı buradan geldi.Gasol çok iyi maç çıkarttı.Özellikle son bölümdeki ribaund maçı getirdi diyebiliriz.

Dwight Howard ise yeni bir Shaq olma edasında.Shaquille O'neal o dengeyi o kadar güzel ayarlıyordu ki tam tadındaydı.Howard'ın o dengeyi ayarlayamadığı kesin.Seneye Orlando'da düzenlenicek turnuvada da o kasar,yine şenlik olur.

Her neyse,sonuç olarak akıllarda yer eden bir smaç yarışmasını geride bıraktık.Bu kısmı güzel.

1 yorum:

  1. Şöyle bir durum var, Kobe'nin yaptığı (nispeten güzel) hareketleri 3 çeyrek boyunca izledikten sonra; son çeyrekte neredeyse sayı atmamasını nasıl açıklarızi kullandığı 2 şutu ya da? Kendi seyircisinin önünde bir MVP daha almak istemesi bence yadırganması gereken bir durum değil...

    Öte yandan 3cü çeyrek başından itibaren lebronun topu potadan potaya taşımasına ve durant'in her aldığını sallamasına da pay çıkartmak gerekiyor.

    İğrenecek birşey yok bunda...

    YanıtlaSil