12 Şubat 2011 Cumartesi

Bunu da mı Görecektik?

Cleveland Cavaliers bu sezon Nba'in en kötü derecesine sahip.Takım ayrıca üst üste 26 maç kaybederek te bir Nba rekoruna imza attı.Çok ta ruhsuz oynuyorlardı şurada  detaylı olarak değinmiştim uzatmayacağım.

Gelelim yazımızın konusuna.Dün geceki Clippers maçına Cavs cephesi konsantre olmuş durumdaydı.Maçtan önceki gün takımın tecrübeli oyuncusu Jamison ve koç Byron Scott bir görüşme yapmışlar.Ayrıca bir diğer tecrübeli oyuncu Mo Williams ta sakatlıktan geri dönücekti bu maç.Cavs çok iyi direnç gösterdi,seyircisiyle bütünleşti ve Clippers'ı uzatmada da olsa yenip 26 maçlık seriyi noktaladı Cavs.Sanki bir play-off serisi kazanmışçasına sevindiler güzel bir atmosfer vardı gerçekten.Tabi bu galibiyette aslan payı Jamison-Williams-Hickson üçlüsündeydi.


Jj Hickson Cavs için Lebron sonrası dönemde güvenebilecekleri ender oyunculardan.Gelecek için onun etrafında bir takım kurmayı bile düşünüyor olabilirler hele geçen sene Amar'e takasında onu kullanmak istemedikleri için son anda caydıklarını düşünürsek..Hickson da sezona iyi başladı ama sonra Cavs'la birlikte o da depresyon dönemine geçti ve performansı düştü.Ancak dün gece o da galibiyet için çok savaştı çok gayret verdi ve güzel bir performans sergiledi.

Hickson 19 şutta 12 isabet buldu dün gece iyi bir yüzde yakaladı ve takımını sırtladı.27 sayı attı Hickson üstüne 14 te ribaunt ekledi.Ayrıca biri Blake Griffin'e muazzam bir şekilde olmak üzere 4 tane de blok yaptı.Griffin'e koyduğu blok müthişti zaten aşağıda paylaşacağım.Çok verimli oynadı Hickson ve galibiyette büyük rol oynadı..

Mo Williams ta dün gece takıma tekrar katıldı.Sakatken onu çok aradı Cavs.Dün gece dönüp komutayı ele aldı ve başı boş olan Cleveland'a çeki düzen verdi,liderlik yaptı çok iyi yönetti takımını.Dün geceki galibiyette bence en büyük pay ondaydı.Dediğim gibi takıma bir düzen getirdi.Topu da çok iyi paylaştırdı.

18 şutta 7 isabet buldu Williams bir guard için iyi sayılabilecek bir yüzde yakaladı ve bu sayede benchten gelerek 17 sayı buldu.Ancak asıl katkısı dediğim gibi takıma düzen getirmesiydi onun.Bunu da yaptığı 14 asistle gösterdi.Çok iyi yönetti takımını.Ayrıca maçı uzatmaya götüren basketi de attı 6.3 saniye kala.Çok iyi bir performans sakatlık sonrası Mo'dan.


Ve gelelim dün gecenin en öne çıkan oyuncusuna Cavs adına.Jamison Lebron sonrası takıma abilik ve liderlik etmesi beklenen bir isimdi.Ancak sürekli değişen rolü ve süreleri nedeniyle adapte olamamıştı son dönemde o da onca mağlbiyet sonrası toparlanmış gibi.Dün gece de çok savaştı Cavs adına ve maçın kazanılması için elinden geleni yaptı.

Kullandığı 20 şutta 11 isabet buldu ve iyi bir yüzde yakaladı Jamison bu sayede de tam 35 sayı attı Cavs adına.Maçın da en skoreri oldu.Uzatmada maçı bitiren çok kritik üçlüğü attı.Maç boyu çok iyi liderlik etti takımını sürükledi.Ayrıca 9 ribaunt ve 4 asistle diğer alanlarda da katkı verdi ve sonunda serinin noktalanmasını sağladı.

Böylece günün performansı bölümüne bu 3 oyuncu da giriyor.Bu serinin bitmesi eninde sonunda çok iyi oldu Cavs için her ne kadar rekoru kırmış ta olsalar.Böylece psikolojik baskı kalktı üstlerindeki.Mo'nun da dönüşüyle bence biraz olsun çıkışa geçiceklerdir.Çünkü gerçekten bu kadar kötü bir takım değiller.

Bu da Hickson'un müthiş blok u Griffin'e ve ardından gelen Mo'nun üçlüğü.Salondaki atmosfer süper baba müziği de efsane.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder