2 Şubat 2011 Çarşamba

Ene Milli Takım'ın Başında


Tanjevic'in 2010 Dünya Şampiyonasından sonra ön plandan çekileceğini herkes biliyordu.Bugun yapılan açıklamayla Mill Takım'ın başına Orhun Ene'nin getirildiği açıklandı.

Uzun bir zamandır Milli Takım'da Tanjevic'in yardımcılığını yapan Ene'nin Beko Basketbol Liginde yakaladığı istikrar ve başarıda oldukça dikkat çekici.Bu sene Banvit'le ligin zirvesini zorlamakla beraber Avrupa'da da oldukça başarılıydı Ene'nin takımı.

Sonuç olarak 2011 Avrupa Şampiyonasıyla birlikte Orhun Ene ilk kez büyük bir organizasyona Milli Takım Başantrenörü olarak çıkacak.

Bogdan Tanjevic ise Milli Takım'dan ayyrılmış değil.Koordinatör olarak örevine devam edecek.

TBF'de yazan metnin ufak bölümü şöyle:

Toplantının açılış konuşmasını yapan TBF Başkanı Turgay Demirel, erkek milli takımların yeni teknik yapılanmasını katılımcılarla paylaştı. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda 12 Dev Adam’ın başında gümüş madalya kazanan Bogdan Tanjevic’in önümüzdeki 4 yıllık süreçte Erkek Milli Takımlar Teknik Koordinatörü olarak görev yapacağını ifade eden Demirel, Ay-Yıldızlıların yeni baş antrenörünün ise Orhun Ene olduğunu açıkladı. Demirel, A Milli Takım antrenörü Nihat İziç’in de Erkek Altyapı Milli Takımlar Teknik Koordinatörlüğü görevine getirildiğini söyledi.

Benim fikrim de Ene'nin bu görevi sonuna kadar hak ettiği yönünde.Umarım başarılı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder