9 Şubat 2011 Çarşamba

3 Sayıcılar Belli Oldu


All Star'a malum çok az bir süre kaldı ve organizasyonlara katılacak isimler hemen hemen belli oldu.Cumartesi akşamının önemli yarışmalarından biri olan 3 sayı yarışması için de yarışmaya katılacak isimler belli oldu dün itibariyle.

Yarışmaya Boston Celtics'ten keskin şutör Ray Allen ve geçen senenin şampiyonu Paul Pierce,Oklahoma City'nin süper yıldızı sayı kralı Kevin Durant,Miami Heat'te bu sezon iyi maçlar çıkartan ceza şutörü James Jones,Golden State'in bu sezon en formda oyuncularından Dorrel Wright ve Cleveland'ın nokta şutörü Daniel Gibson katılacak.

Paul Pierce'ın şut stili yarışmaya uymuyor demiştik ama geçen sene çok güzel uydurdu Pierce ve şampiyonluğu kazandı.Bu sefer de uydurabileceğini düşünecek olursak bu senenin de favorilerinden biri Pierce.Bu sezon %40'la üçlük atıyor Pp34.

Pierce'ın takım arkadaşı Ray Allen'ınsa şut stili cuk diye oturuyor bu yarışmaya.Allen bu sezon da formda.Bence şampiyonluğu alabilecek en büyük aday Allen.Elinden çok hızlı çıkartıyor ve hafif bir yükseliş yeterli Allen için.Bu büyük avantaj olacak.Zaten yıllardır şutörlüğüyle nam salmış bir oyuncu.O yüzden onun kazanması büyük olasılık bence.Ray Allen bu sezon %46 gibi yüksek bir yüzdeyle üçlük atıyor.
Ligin sayı kralına geçecek olursak Durant harika bir şutör.O da çok hızlı çıkartıyor elinden.Onun da stili çok uygun.Durant bu yarışma için destekleyeceğim kişi kesinlikle.Bence Allen'la kapışacaklardır muhtemelen.Eğer Durant alev alırsa durdurulamaz ve alır gider yarışmayı.Durant%37'yle üçlük atıyor biraz düşük ama aldığı baskıyı düşünürsek gayet normal.

Dorell Wright ta bu sezon çok formda.Çok iyi şut atıyor.Sezon içinde etkileyici şut performansları vardı mesela Minnesota'ya 9 üçlük attı bir maçta.Ancak o biraz yavaş çıkartıyor elinden.Yani bu yarışma için şutu uygun değil ama Pierce'ın da böyle olduğunu düşünürsek o da böyle bir ayar çekebilirse şutuna şampiyonluğu kovalar.Aksi halde zor görüyorum Wright'ın kazanmasını.Bu sezon o da %40'la üçlük atıyor.

Daniel Gibson'a gelirsek o da iyi bir şutör.Özellikle Cavs'ın finale çıktığı sene müthiş şut atıyordu.Yani bu konuda yeteneği olduğunu biliyoruz nitekim bu sene de üzerinde daha fazla baskı olmasına rağmen iyi atıyor.Gibson'un stili de uyuyor yarışmaya ama ben yine de onun şansını daha az görüyorum.Bu sezon %44'le atıyor Gibson.Gayet iyi bir yüzde bir şutöre göre.

Son olarak James Jones'a gelirsek süper üçlünün tamamlayıcı parçası olarak çok iyi oynuyor Jones.Son dönemde süresi biraz azaldı Jones'un biraz da kötü şut atıyor ama yine de genel olarak sezonda çok iyi performans gösterdi ceza şutörü olarak Jones.Yarışmanın gizli favorilerinden bence.Bu sezon da %42'yle üçlük atıyor.

Sonuç olarak son yıllarda çok heyecanlı olmaya başladı bu yarışma.Bu sene de katılımcılara bakacak olursak çok daha heyecanlı ve çekişmeli olacaktır.Dediğim gibi favorim Durant.Allen'la ikisi çekişecektir sanırım.Ama bence çok heyecanlı olacak bu yarışma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder