1 Ocak 2011 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker'den Yeni Yıl Hediyesi


Fenerbahçe Ülker 2010'un son gününde transferde bombayı patlattı ve Litvanyalı oyun kurucu Sarunas Jasikevicius transferinde prensip anlaşmaya vardığını resmi sitesinden açıkladı.

Gerçekten sağlam bir hamle olmuş.Jasikevicius bir döneme damgasını vurmuş hatta Avrupa'nın en iyi guardı oalrak lanse edilmiş bir oyuncuydu.Nba'e de gitti ama tutunamadı tekrar Avrupa'ya döndü.Hem kulüpsel açıdan hem de milli takım açısından fazlasıyla parlak bir kariyeri var.Ancak hem yaşının çok ilerlemiş olması hem sakatlık problemleri yaşaması hem de son dönemde düşüş gösteren kariyeri soru işaretleri doğurmuyor değil.

Jasikevicius'un oyunculuğunu tabiki konuşmayacağım bile.Kendini oyuna verirse Fenerbahçe'ye çok çok şey katar ve Avrupa'da da çok daha üstlere tırmandırabilir takımı.Zaten FB Ülker'de Greer iyice formsuzlaşmıştı.Preldzic'in de tam bir oyun kurucu gibi oynamadığı şu dönemde tüm yük Ukic'in üstündeydi.Bu konuda müthiş bir takviye oldu bu.Ama son senelerde dediğim gibi düşüşteydi.Son olarak ülkesinde Rytas'da oynuyordu Saras.

Iverson transferinden sonra Jasikevicius gibi Avrupa basketboluna damga vurmuş bir oyuncunun daha ligimize gelmesi müthiş bir marka değeri kazandırdı ligimize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder