1 Aralık 2010 Çarşamba

Formula 1'den Akşam Haberleri



Formula 1 2010 sezonunu Vettel'in son dakika golü ile bitirmiştik.Genç şampiyon haklı şampiyonluk kutlamalarını M.Schumacher ile yaptı.Bu yazımızda sezon sonrası haberlerini kısa kısa vericem.Haberlerimiz:

1.Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, 2011'de hayata geçirilecek olan ayarlanabilir arka kanat kurallarının, 2009'daki çift katmanlı difüzer tartışmasının bir tekrarı olmasından endişe ettiğini dile getirdi.
2.Tecrübeli pilot Barichello Formula 1'i bırakma niyetinde değil.Yanına gelicek olan takım arkadaşını merak içersinde olduğunu basın ile paylaşmış.
3.Hulkenberg gibi geleceği olan bir pilot şuanda boş koltuk arayışlarına geçmiş.Williams takımıyla anlaşma sağlanamamış ve Hulkenberg Force İndia takımı ile görüşmeler içerisindeymiş.Takım bulamaması gibi bir durumda Alman takımı Mercedes Gp'nin yedek pilotu olarak boy göstericekmiş.
4.Massa bu sezon tamam ya da devam sezonu olmayacağını basına duyurmuş.Acaba kötü bir sezonun ardından hala Ferrari'de kalıcağını mı ümit ediyor.Bu adam yerine Kimi kalmalıydı bu takımda.(Kimi apaçisiyim,atlamadan edemem.ehehe)
5.Durumu belli olmayan pilotlardan bir taneside çaylak pilot Petrov.Ara ara iyi yarışlar çıkarsada belli bir istikrar sağlayamayan Petrov'un takımda kalıcağı kesinlik kazanmamış.Kubica ''Ben bile Petrov'un durumunu bilmiyorum.Zor bir karar.Burnumu sokmak istemem.'' açıklamasında bulunmuş.
6.MercedesGp istediği sonuçları bu sezon alamamasına rağmen pes etmeyeceklerini ve uzun yıllar F1 dünyasında kalıcaklarını açıklamışlar.Böyle büyük bir otomobil markasının devamlılığı F1 açısından çok önemli.Geri dön BMW.
7.Ecclestone,yeni katılan takımların çok kötü durumda olmaları konusunda Mosley'i suçladı.Yeni takımların katılmasının çok olumlu bir yaklaşım olduğunu fakat takımların sermayelerinin çok kısıtlı olmasından dolayı başarısız olduklarını belirtti.
8.Webber bu sezonun flaş isimlerinden birtanesi.Sezon başında bu yıl son kez yarışıcak denilen Webber herkesi yanılttı ve 2011 sezonunda da boy göstericek.Yapılan araştırmalara göre Webber ülkesinin en çok kazanan sporcusu olmuş.
9.En son haberimizi başladığımız isimden Luca di Montezemolo'dan bitirelim. Yakına bir basın toplantısı yapıcağını duyurmuş ve önemli açıklamalar ile karşımıza çıkıcakmış merak içerisinde beklemekteyiz Ferrari başkanını.

Şimdilik benden bu kadar.Esen kalın efendim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder