21 Kasım 2010 Pazar

Sean May Fenerbahçe'de


Geçen yazımızda da belirtmiştik Vidmar'ın sakatlığını Fenerbahçe'de ve uzun rotasyonuna ekleme yapılması gerektiğini.Sarı Lacivertli klüp Nba patentli uzun Sean May'le anlaşmaya vardı.

May 2005'te Bobcats tarafından 1.tur 13.sıradan seçilmişti.North Carolina'da başarılı bir dönem geçirmişti ve o geldiğinde herkesin beklentisi çoktu ondan..Gerçi ben yine öyle sürükleyici bir lider olmasını beklemiyordum ama Okafor tarzı bir oyuncu olabilirdi bence.Ama istediği gibi geçmedi hiç Nba yılları.Sakatlıklardan çok çekti May ve bir türlü beklenilen patlamayı yapamadı.Daha sonra gittiği Kings'te de dikiş tutturamadı.Sakatlıklardan dolayı yine yapamadı istediğini.Daha sonra da artık Avrupa'ya gelmeyi tercih etmiş olucak ki Fenerbahçe'ye geldi.

May iyi bir potansiyele sahipti belki ama dediğim gibi sakatlıklardan çok çekti.Fenerbahçe Vidmar'dan boşalan yere de onu getirdi.May sert bir oyuncudur.Fiziği sayesinde de iyi kapatır ortayı.Ama boy dezavantajı var,sakatlığa çok yatkın bir oyuncu ve mikro cerrahi operasyonundan sonra bir türlü toparlıyamadı kendini.Kondisyon konusunda da ciddi sıkıntılar yaşamış ve yaşayan bir oyuncu.performanslar ortaya koydu. Ancak, bu ameliyattan sonra tükendi diyebiliriz.Boy konusunda da kısa kalıyor pozisyonuna göre. Şu yazıda gördüğüme göre Charlotte Bobcats'te koçu Larry Brown, onun kondisyon, yorgunluk ve tendinit problemleri yaşadığını söyledi. Tendiniti açıklayacak olursak; kaslar zorlandığı anda direkt sakatlık riski artıyor. Sürekli ağrı yapar ve otururken bile rahat edemezsiniz.May'den daha iyisi bulunabilir miydi peki?Özellikle Eurolegue'te süper başlayan Fenerbahçe bu kozunu kullanıp çok daha iyi transfer yapabilirdi bence.Yanılıp yanılmayacağımızı göreceğiz.

Bu arada May 23 Kasım Salı Türkiye'ye gelip 24 Kasım Çarşamba günü sağlık kontrolünden geçerek imzayı atıcak FB Ülker'e.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder