27 Kasım 2010 Cumartesi

El Clasico! Bir Derbiden Çok Daha Fazlası..

Evet, Beklenen gün geldi çattı. Dünya'nın en büyük futbol rekabeti, bu Pazartesi 22:00'da. Yavaş yavaş zulayı oluşturmak gerek kola, cips ile..

2008'den beri Barcelona'nın net favori geldiği derbiye, bu sefer Madrid favori gelecek. Sene başından beri mağlubiyet almamaları, farklı alınan galibiyetler ve Jose Mourinho bunun nedenleri.. Maçın sonucunu tahmin etmek imkansız tabi, bu daha da çekici yapıyor.

Derbide 28 kamera olacakmış, 8'i 3D olmak üzere. Dünya Kupası finalini, FİFA'nın açıkladığı rakama göre 700 milyon insan izlemişti. El Clasico için tahmin edilen rakam 400 milyon. Oha!

Böyle büyük derbilerin maç öncesi ve sonrası atışmaları da büyük oluyor haliyle. Bu hafta içinde de 2 taraftanda açıklamalar geldi.

Xavi: "Real Madrid'i yenmek orgazm gibi!"
Iker Casillas: "Barcelona moda. Moda da geçicidir."
Jose Mourinho: "Camp Nou'da benden nefret ediyorlar. Onların geçen sezon Santiago Bernabeu'da Şampiyonlar Ligi hayalini bitirdim."

Xavi'nin sözü olayın büyüklüğün açıklıyor aslında hehe..

Bu derbinin geçmiş yıllardan daha fazla öne çıkmasını sağlayan tabi ki bu adam. Bugün tv'de biri bir istatistikten bahsetti. Mou yönettiği takımlarla çıktığı 32 derbiden sadece 4'ünü kaybetmiş. Gerçekten muazzam. Şahsen kişiliğini hiç sevmem ama saygı duymamak günah olur. Barcelona ile geçmişi de baya bi kabarık Chelsea ve Inter'den. Bakalım nasıl karşılanacak Camp Nou'da.

Ve tabiki bu iki adam maçın kaderini çizecek.Geçen hafta Ronaldo 3 gol, Messi 3 gol 2 asist yaptı. Ligde Ronaldo'nun 15, Messi'nin 13 golü var. Ayrıca Messi 10 maçtır boş geçmiyor, 16 golü var resmi maçlarda.

Olumsuz tarafından bakarsak da Ronaldo'nun Barça'ya, Messi'nin de Mourinho'ya karşı golü yok. İkisi de bunu yıkmak isteyeceklerdir. Bakalım hangisi kazanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder