20 Kasım 2010 Cumartesi

Duncan Tarihe Geçti



Tim Duncan...Nba'in en karakterli,en düzgün,basketbol bilgisi en yüksek oyuncularından biri hatta belki de 1.'si.İstikrar abidesi bir oyuncu.Karl Malone'la birlikte Nba tarihinin en iyi power forveti olarak gösteriliyor.Ben de kendisini çok severim.Çoğu kişi onu antipatik bulsa da onu Kevin Garnett'in arkasına koysa da bunun nedeni onun süper smaçlarla filan değil zor şeyleri çok kolay gibi gösterdiği üstün basketbol bilgisiyle buralara gelmesi.

Tabi doğal olarak Tim Duncan Spurs organizasyonuna da damga vurmuş durumda.Kazanılan 4 şampiyonlukta da en önemli pay ona ait ve Spurs'ün yıllardır belli bir çizginin altına düşmemesinin baş nedeni o.Müthiş bir liderlikle bugünlere gelmesini sağladı Spurs'ün ve tabiki rekorlarını da kırdı kırmaya da devam ediyor.

San Antonio'nun bu sabah Utah Jazz'la yaptığı maçta 19 sayı kaydeden Tim Duncan Spurs tarihinin en skorer oyuncusu oldu.Spurs'ün bir başka efsanesi Amiral lakaplı David Robinson'u geride bıraktı Duncan.
Kaydettiği 2 serbest atışın ardından takım arkadaşlarından gelen tebrikleri kabul eden Duncan, o sırada tam olarak ne olduğunu anlayamadığını itiraf ederken, esprili bir şekilde Spurs'ün en skorer ismi olduğunu anlamasının biraz zaman aldığını ifade etti. Maçı 19 sayıyla tamamlayan Duncan, 20 bin 791 sayıyla Spurs'ün en skorer ismi olma rekorunu kırarken maçı 20 bin 797 sayıya ulaşarak tamamladı. Duncan, eski takım arkadaşı David Robinson'ı geride bıraktı. Duncan aynı zamanda Spurs'ün en çok formasını giyen isim olarak da (988 maç) Robinson'ı geçti.

Duncan'a duyduğum saygı bir kat daha arttı.Gerçekten süper bir oyuncu.Dediğim gibi birçok kişi onu antipatik bulsa da bunda hafif bir kıskançlık var içten içe.Ondan dolayı da Duncan sevilmiyor ama tabiki bu onun başarılarının göz ardı edilmesi gerektiği anlamına gelmez..Her neyse Duncan damgasını vurduğu Spurs organizasyonunun resmi olarak ta en iyi oyuncusu oldu.Kesinlikle hiç unutulmıycak bir oyuncu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder