2 Kasım 2010 Salı

Nba 2010-11 Şampiyonluk Adaylarına Bakış-Los Angeles Lakers


NBA'de yeni sezona girilirken en büyük favori hep bir önceki senenin şampiyonudur. Çünkü adı üstünde o takım, şampiyon takımdır. Lakers ise son 2 senenin şampiyonu olarak tabiki ligin mutlak favorisi.

Off-season'da FA oyuncuların çokluğu ve Lebron meselesinden ötürü herkes Miami'ye odaklandı ama Lakers'de çok yerinde ve nokta atış hamleler yaptı. Öncelikle takımda en büyük sorun olan pg pozisyonuna Blake gibi aklı başında, şutu olan ve üçgene uyum sağlayabilecek bir oyun kurucu getirip Farmar'ı yolladılar. Daha sonrasında da 2008 Finali'nde en büyük sorun olan sertliği geçen sene Artest ile takviye etmişlerdi. Bu sene de Barnes'i alarak oraya da yerinde bir katkı sağladılar. Uzun rotasyonunda Gasol - Bynum - Odom'un yanındaki 4. isim hep yetersiz kalıyordu. Oraya da Ratliff gibi yaşı geçmiş olsa da sert ve caydırıcı bir uzun aldılar ki Bynum'ın sezon başı yokluğunda rotasyonda önemli bir yerde Ratliff.


Lakers'de en büyük soru işareti Kobe'nin sağlık durumu. Son 2 sezondur sakat sakat oynadığı ve kariyeri boyunca böyle oynamak zorunda olduğu sağ el işaret parmağının yanında bu yaz dizinden geçirdiği ameliyatın performansını ekleyeceği bir gerçek. Fakat bunu ne denli olacağı Lakers'in 3peat'e gidişini belirleyecek belkide. Sezona idare ederek başladı ve şu an için iyi gözüküyor. İnşallah bir daha sakatlanmaz, ne diyelim..

Lakers için her şey yolunda gözüküyor. Sezona da oldukça iyi başladılar zaten. Gasol'ün inanılmaz oyunu ve Kobe'nin varlığı onların üst üste 3. Şampiyonluğa gözünü dikmesini sağlıyor. Phil Jackson'da son senesinde bir yüzük daha isteyecektir. Neden olmasın?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder