3 Kasım 2010 Çarşamba

Limewire Artık Yok



İnternetten müzik indirme programı denince akla ilk gelen programdır Limewire.Ama telif hakları konusunda açılan yüzlerce davadan birini kaybetmişler ve mahkeme kararıyla kapatılmış.

Duyunca üzüldüm.Sonuçta internetten şarkı indirebileceğimiz en önemli programdı diyebiliriz.Tabiki telif hakkı konusunda sanatçılara sağlam darbeler vuruyordu ve elbet böyle bir davayı kaybedeceği gün gelecekti.Ancak yine de kapanınca insan bir şok oluyor.Şarkı indirmek için alternatif yerlere yöneleceğiz artık.

İşin bir başka boyutuna bakacak olursak bu davadan sonra torrent sitelerinin de kapanma ihtimali doğmuş telif hakkı yüzünden.Sonuçta onlarda başta filmler olmak üzere büyük darbeler vuruyor telif hakkı konusunda.İnternetten dizi,film,oyun şarkı vs. indirilmeye karşı ciddi önlemler alınmaya başlayabilir bundan sonra.Tabi bu da ciddi sorunlar doğruabilir internet downloader cılara.Bakalım şu an için torrent duruyor en azından.Ama şarkı indirmek için mutlaka ek bir program bulmak gerekli oldu bu kapatılma olayından sonra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder