20 Eylül 2011 Salı

Şampiyon İspanya


Eurobasket'te beklediğim oldu.Turnuva başından beri favori gördüğüm İspanya final maçında da başarılı bir oyun ortaya koydu ve Fransa'yı 98-85 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.İspanya giderek artan bir performans sergiledi turnuva boyunca ve önemli oyuncularının hepsinin iyi performansıyla şampiyon oldu.

Maça karşılıklı basketlerle başladı her 2 takımda.Ancak çeyreğin sonuna doğru Navarro ve Marc Gasol'la art arda basketler bulan İspanya savunmada da sertliği sağlayınca Fransa sayı bulmakta zorlandı ve ilk çeyrek 25-20 İspanya üstünlüğüyle geçildi.

2.çeyreğin başlamasıyla birlikte Air Kongo uçuşu da başladı.İspanya'nın Kongo asıllı oyuncusu Ibaka savunmada kontrolü ele aldı ve üst üste harika bloklar yapmaya başladı.Gerçekten uçanı kaçanı bloklamaya başladı Ibaka.Çok yükseklikten atılan şutlara bile sıçrayıp bloğu vurdu Ibaka.Tabi hal böyle olunca dönen toplar Fransa'nın potasında hızlı hücum olarak sayı oldu.Ibaka'nın bu tehtidi sayesinde Fransa hücumları bozulmaya başladı.Farkı iyice açtı İspanya ancak bu sefer de devreye Batum girdi.Fernandez'in Parker'a yaptığı çok sert faulden sonra elektriklenen ortam dönüşü bir üçlük bir de top çalma ve smaç bulan Batum farkı 5'e indirdi.Ancak daha sonra Pau Gasol devreye girdi ve farkı 9'a kadar çıkartıp İspanya'nın ilk yarıyı 50-41 önde kapatmasını sağladı.


2.yarıya Noah ve Gelabale'in sayılarıyla başlayan Fransa farkı indirdi ancak İspanya'nın imdadına bir kez daha Navarro yetişti.Onun önderliğinde Marc Gasol'la birlikte sayılar bulan İspanya farkı iyice arttırıp oyunun kontrolünü eline aldı.Böylece son çeyreğe 75-62'lik İspanya üstünlüğüyle girildi.

Son çeyrekte iyice baskısını arttıran İspanya farkı da arttırınca Fransa'nın direnci düştü ve iyice rahatladı İspanya.Fernandez'in de etkili oyunuyla farkı arttırdı.Karşılıklı basketlerle geçildi son anlar ve İspanya 98-85 kazanarak şampiyonluğu kazandı.

Final maçında İspanya adına Juan Carlos Navarro 27 sayı 5 asist,Pau Gasol 17 sayı 10 ribaunt 4 asist,Jose Calderon da 17 sayıyla oynadı.Fransa adınaysa Tony Parker 26 sayı 5 ribaunt 5 asistle oynadı.


Turnuva sonunda güzel görüntüler vardı.Her 2 takımda örnek davranışlar sergiledi.Önce Fransa'dan başlarsak turnuva öncesi sakatlanan ve kadrodan çıkartılan ancak yine de her maçta kenarda takımını destekleyen Ronny Turiaf'ı unutmadı arkadaşları.Bütün takım madalyasını Turiaf'ın boynuna astı ona olan sevgilerini gösterdiler.İspanya ise turnuvada babasının ölüm haberini alan Felipe Reyes'i unutmadı.Reyes yine de bütün maçlarda elinden geleni yapmıştı.Bu yüzden kupayı Navarro ona teslim etti ve kupayı Felipe Reyes kaldırdı.Gerçekten çok güzel davranışlar 2 takımdanda.

Turnuvanın Mvp'si İspanya'dan Juan Carlos Navarro oldu.Zaten ya o ya da Gasol alıcaktı Navarro aldı.Özellikle son maçlarda inanılmaz oynadı Navarro.Takımını sırtladı,kritik anlarda taşıdı ve liderlik etti.Gasol da istikrarlı olarak iyi oynadı o da takımını sırtladı.

Turnuvanın en iyi beşine ise Makedonya'dan Bo McCalebb,Rusya'dan Andrei Kirilenko,Fransa'dan Tony Parker ve İspanya'dan Gasol'la Navarro seçildi.Benim de ilk beşim böyle oluşuyordu.Hepsi hak ettiler gerçekten.

Evet milli takım için kötü onun dışında güzel bir turnuva geçirdik.Umarız bundan sonraki turnuvalarda daha başarılı oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder