17 Eylül 2011 Cumartesi

Eurobasket 2011'de Sona Doğru

Olimpiyat bileti için tüm takımların en iyi kadrosuyla geldiği turnuvanın son günlerine girdik, turnuvanın kaybedenleri kadar kazananları da oldu. Evet, bizim için pek iyi hatırlanmayacak turnuva ama herkes için böyle değil.

Bizim için aslında pek de kötü başlamadı şampiyona ama rakipler ciddileştikce oyunumuz geriye gitti. Son top oynayamama hastalığı, düşük şut yüzdesi ve oyuncularımızın formsuzluğu birleşince Çeyrek Final'e çıkamamak çok sürpriz değil aslında. Tabi bu saydığım olumsuzluklarda Orhun Ene'nin etkisi az değil.


Bizim gibi Eurobasket 2011'den istediğini bulamayan bir başka takımda Sırbistan. Onlar da turnuvaya ilk 4 maçı kazanarak başladı, sonrasındaki 6 maçta ise sadece 1. Sırbistan'ın geçen senelerdeki takım olmadığı başından beri yazılıyordu zaten, o 4 maçta kuranın bir hediyesi diyebiliriz.

Ivkovic'in Velickovic'i almaması yanlıştı bana kalırsa. Tabi bu tercihin sonucu bu kadar olmaz ama Marjanovic bizim İzzet tercihi gibi aynı, gereksiz. Maçlar oynanırken gelen Rasic ve Tepic'in sakatlığı yükün daha çok Teodosic'e binmesini sağladı. Teodosic düzenden çıkınca da Sırbistan bitti. Özellikle dünkü maçta çok kötü durumdaydılar, ucunda Olimpiyat olan bir maçı bu kadar umursamazca oynamak gerçekten ilginç. Sırbistan'da aynı bizim gibi, ana hedeften uzaklaştıklarında bir altına odaklanamıyorlar. Direk çöküyorlar...

Türkiye, Sırbistan hayal kırıklığı yaşayan ülkelerdi. Bir de beklentiyi aşan takımlar var turnuvada. Bo'lu Makedonya'ya zaten girmiyorum. 2011 onların Şampiyonası olarak anılacak. Hep iyi kadroyla gelen ama takım oyununu tam gerçekleştiremediğinden belli bir seviyeyi aşamayan Fransa bu sefer onu da sağlamış. Noah'ın da takıma uyumuyla finale kadar geldiler. Ayrıca büyük adam Blatt'in Rusya'sı da büyük işler yaptı. Yarın kazanırlarsa 1 yenilgiyle 3. bitirecekler, bu kadar sağlam kadroların olduğu yerde çok büyük iş.


Yarın İspanya - Fransa finaliyle kapatıyoruz Şampiyona'yı, güzel bir final olması dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder