29 Aralık 2011 Perşembe

Beynine Vermek Bu Olsa Gerek

Blogla birkaç gündür ilgilenemediğimin farkındayım.Tek başıma bu kadar oluyor.Kusura bakmayın tekrar elimden geldiğince gireceğim yazılarımı ve haberleri.

Malum Nba sezonu başladı.Güzel olduğu kadar ilginç hareketler de görmeye başladık.Nitekim bu sabaha karşı Bobcats-Heat mücadelesinde Lebron James içeriye girip müthiş zıpladı.Bobcats'ten Gerald Henderson da onu durdurmak için zıpladı ve top bir anda dışarı doğru sekti.Ben dahil bir çok kişi ilk başta muazzam bir blok gördük sandık ancak daha sonra yavaş çekimde görünce çemberden geçen top Gerald Henderson'ın kafasından tekrar dışarıya sekmiş."Beynine verdi." tabiri vardır basketbolda.Ama daha çok blok için kullanılır bu.Lebron da başka bir açıdan değerlendirmiş onu.Ancak hakemler sayıyı atlamışlar burada.

İşte o pozisyon.

4 yorum:

  1. sayiyi atlamamislar; topun tamamen filenin icinden gecmesi gerek sayi olmasi icin.. dogru karar aslinda yani.

    YanıtlaSil
  2. daha ne kadar geçicek ama?nba de daha hassas bakıyorlar olaya.çemberden geçip kafasına çarpmış top.ondan net basket bence.

    YanıtlaSil
  3. cemberden degil ama, filenin icinden tamamen gecmis olmasi gerekli.. henderson cok iyi savunma yapmis diyebiliriz yani pozisyon icin, kafayi sokarak;)

    YanıtlaSil
  4. Şimdi Nba gecesinde de konuştular onlar da benimle aynı fikirde.bu konuda yanlış biliyor olabilirsin?

    YanıtlaSil