11 Ekim 2011 Salı

İlk 2 hafta İptal



Dün gece lokavt adına bir önemli toplantı daha yapıldı.Oyuncular birliğiyle Nba yetkilileri arasındaki 7 saatlik toplantıdan hiç olumlu bir gelişme yaşanmadı ve NBA'de sezonun ilk 2 haftası resmen iptal edildi.

2 tarafta toplantıdan sonra benzer açıklamalar yaptı.David Stern "Aradaki fark o kadar büyük ki geçici olarak bir köprü kurmamız bile imkansız.Böyle olsun istemedik hazırlık maçlarını bile kurtarmak istedik olmadı."dedi.Oyuncular birliği başkanı Fisher'da "Oyuncular olarak bu duruma gelmeyi istemezdik ama ne yazık ki 2 tarafında istekleri arasında uçurum var.Şu an için bir çözüm üretilebilecek noktada değiliz." dedi.

Ortada büyük bir anlaşmazlık var.Çok ciddi bir gelir kaybı bekliyor Nba'i.Ayrıca geçen sezon en yüksek reytinglere ulaşmıştı ve bu yüzden oyuncular birliği avukatı Billy Hunter'ın dediği gibi aylık yaklaşık 350 milyon dolar gibi bir kayıp bekleniyor.Her 2 taraf için de çok zor bir durum.Ancak yine de uzlaşamıyorlar saatlerce süren toplantılara rağmen bir adım bile atılamadı.İnsan o kadar saat o toplantılarda ne yapıyorlar diye merak ediyor.

2 tarafta prestij kaybına uğradı.İlk başta herkes David Stern'e cephe almaya başlarken başarılı bir manevrayla oyunculara çevirdi tepkinin yönünü.Bugüne kadar hep oyuncular oynamak istiyormuş ta Stern izin vermiyormuş gibiydi.Ancak son olarak oyuncuların %50-50 teklifi reddetmesiyle ibre oyunculara kaydı.

Sonuç olarak 2 hafta iptal edildi bile Nba'de ve olan biz basketbolseverlere oluyor.Bu keyiften mahrum kalıyoruz.Bir an önce anlaşmaları lazım çünkü gelir kaybı 2 taraf için de çok ağır olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder