2 Ekim 2011 Pazar

Bravo Filenin Sultanları!


Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda son gün milli takımımız İtalya'yı çekişmeli bir maç sonrasında 3-2 mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı ve bronz madalyayla turnuvayı bitirdi.Hepsinin yüreğine sağlık.Çok önemli bir başarı bu.Maça biraz değinip bu başarıyı anlatıcağım.

İlk sete iyi başladık ama servislerimizde sıkıntı yaşayınca oyunumuzun karşılığı olan farkı yakalayamadık.Yine de teknik molaları önde geçtik.Setin sonuna doğruda yıldızımız Neslihan'la başarılı olduk ve seti de 25-21 kazandık.2. sette ise İtalya çok net hücumlar etti.Biz de üstüne savunmada hatalar yapınca erken koparttılar seti.Fark açıldıkça biz de seti bıraktık ve 25-15'le durum 1-1 e geldi.

3.sette ise çok çekişmeli bir oyun vardı.Eda ve Neriman'ın smaçlarıyla çok etkili olduk.20-16 öne de geçtik ama ne yazıkki yine basit hatalar yapmaya başladık.Bunu da iyi değerlendirdi İtalya ve seti 27-25 kazanıp 2-1 öne geçti.4.sete ise biz daha iyi başladık.Sultanlar teknik moladan sonra savunma direncini de iyice arttırdı ve bu sayede farkı arttırdık.Setin sonunu da iyi getirince 25-19 kazandık ve durumu 2-2'ye getirdik.

Son sete de çok iyi girip oyunumuzu kabullendirdik İtalya'ya.Üstüne Neslihan da hücumda devreye girince tie break setini 15-10 kazanarak bronz madalyayı kazandık.


Önemli bir başarıydı.Çünkü futbol dışında hiçbir sporu bir türlü gereken önemi veremeyen bir milletiz.Kızlarımız da çok inandılar çok istediler.Malesef altın olmadı ama bronz madalyayı kazandılar sonuna kadar hak ederek.Gönüllerin şampiyonuydular tabiki.Dediğim gibi diğer sporları anca kazanınca hatırlıyoruz.En basitinden kazandıkça sosyal ağlarda "Filenin Sultanları" yazıyordu herkes ama yenilince bugünkü maça bakmamışlardır bile.Sonuçta sadece futbol yok.Basketbolda başarılar kazandık şimdi de voleybolda çok önemli bir başarı kazandık.Son yıllara baktığımızda futbol başarımız yok neredeyse.

Tabiki herkes istediği sporu izler izlemez orası kişiye kalmış.Ama yine de sadece kaybedince ortaya çıkmaları hoş değil.Filenin sultanlarının bu başarısı kesinlikle çok önemli bir başarıdır.Şampiyonluğu da hak etmişlerdi olsun canları sağ olsun hepsine helal olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder