18 Nisan 2011 Pazartesi

Yılın Savunmacısı Bir Kez Daha Dwight Howard


Nba'de normal sezonun sona ermesiyle birlikte normal sezon ödüllerinin sahiplerinin açıklanmasına da başlandı.İlk olarak Nba'de sezonun En İyi Savunma Oyuncusu ödülü Orlando Magic'in All-Star pivotu Dwight Howard'ın oldu.Howard böylece Nba tarihinde bu ödülü üst üste 3 kez alan ilk isim oldu.

Howard bu sezon 14.1 ribauntla bu kategoride 2., 2.4 blokla da 4.oldu bu kategoride.Ondan başka etkili bir savunmacısı olmayan takımının savunmadaki tüm yükünü çekti.Gerek ortayı kapatması,gerek ribauntlardaki başarısı gerekse bloklarıyla boyalı alanda hakimiyet kurdu neredeyse tüm maçlarda.

120 yazarın katıldığı oylamada 1.'lik için tam 114 oy aldı Howard ve 585 puanla ödülün sahibi oldu.Howard'ın en yakın rakibiyse 77 puanla Garnett ve 70 puanla da Chandler oldu.Burda bile haklı olarak farkla öne çıkmış Dwight.

Dediğim gibi Howard tarihte bunu başaran ilk oyuncu oldu.Onun dışında sadece Dikembe Mutombo ve Ben Wallace bu ödülü 4 kez kazanmış.Dwight ta muhtemelen bir aksilik olmazsa kazanacaktır bu ödülü daha birçok kez.Hakkıyla kazandı.Tebrikler Dwight.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder