19 Nisan 2011 Salı

Rockets Adelman'la Yollarını Ayırdı



Nba'de bir yandan play-off heyecanı devam ederken diğer takımlar da şimdiden gelecek sezon için kadrolarında düzenlemelere gitmeye başladı.Bunlardan ilki play-off'u kıl payı kaçıran Houston Rockets'tan geldi.Rockets tecrübeli koçu Rick Adelman'la 30 Haziran'da dolan sözleşmeyi uzatmama kararı aldı.

Adelman'la yolları ayırma kararını açıklayan Houston Rockets Genel Menajeri Daryl Money, “Geçtiğimiz dört yıl boyunca Rick’le çalışmak büyük bir onur ve ayrıcalıktı. Kendisi bütün organizasyonumuzun hayranlığını kazanmış bir isim. Rick’e ve ekibine bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz” dedi.Ancak olayın perde arkasında Adelman'ın Money ile anlaşmazlığa düştüğü ve bu yüzden sözleşmesinin uzatılmadığı söyleniyor.

Tecrübeli koç onca sakatlığa rağmen çok başarılı sezonlar geçirdi Hoston'da.Başta Yao olmak üzere Houston hep sakatlıklarla boğuştu bu yüzden de bir türlü üst sıralara tırmanamadı.Ancak 64 yaşındaki Adelman’ın Rockets’ta geçirdiği 4 sezonda, 193 galibiyet ve 135 mağlubiyeti bulunuyor. Elde ettiği %59’luk galibiyet yüzdesi, onu kulüp tarihinde görev alan 11 koç arasında ilk sıraya koyuyor.

Adelman'ın yerine Houston yönetiminin getirmeyi isimse eski Cleveland koçu Mike Brown dedikolara göre.Brown'ın da teklife sıcak baktığı konuşuluyor.Adelman'ın adı ise Phil Jackson'dan sonra Lakers koçluğu için geçiyor.Bakalım neler olacak?



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder