18 Nisan 2011 Pazartesi

Memphis'ten Tarihi Galibiyet


Nba'de play-off'ların 2. akşamında Batı Konferansı 1.si San Antonio Spurs evinde Memphis Grizzlies'ı ağırladı.2 takımda da önemli eksiklikler vardı ancak bu zorlu ve çekişmeli maçtan galip çıkan tarihinde ilk kez bir play-off maçı kazanan Memphis Grizzlies oldu.

Maça karşılıklı basketlerle başladı.Spurs'te Duncan ve Jefferson sayı üretirken Memphis'te Conley ve Marc Gasol sayılar buldu.Art arda kaçan şutlardan sonra Conley'in asistleri Gasol'un basketleriyle Memphis biraz olsun öne geçti.Spurs'te ise tecrübeli isim Duncan takımını skorda tuttu.Çeyrek sonunda Randolph'un basketi ve Mayo'nun üçlüğüyle Memphis ilk çeyreği 27-22 önde kapattı.

2.çeyrek yine düşük skorlu başladı.Blair ve Bonner'ın sayılarıyla farkı kapatan Spurs öne geçti ancak sahneye yine Conley-Gasol ikilisi çıktı.Art arda basketlerle tekrar üstünlüğü ele almasını sağladılar Memphis'in.San Antonio ise bu dakikalarda sayı bulmakta zorlandı.Çeyreğin sonuna doğru Randolph'la basketler bulan Memphis'e cevap Duncan ve Parker ikilisinden geldi ve ilk yarı 45-43'lük Memphis üstünlüğüyle geçildi.



3.çeyrekle birlikte Spurs'ün parçaları işlemeye başladı.Duncan,Parker ve Jefferson'dan gelen sayılarla farkı kapatan Spurs üstünlüğü de ele aldı.Çeyrek başıyla birlikte Spurs guardları Parker ve Hill bol bol serbest atış çizgisine gitmeye de başladı.Neal'ın 2 üçlüğüne Arthur,Conley ve Gasol'la cevap verdi Memphis.Mayo'nun devreye girmesiyle biraz olsun kapattılar farkı ancak bu sefer Spurs'te devreye Parker girdi ve son çeyreğe 74-70'lik Spurs üstünlüğüyle girildi.

Son çeyrekle birlikte karşılıklı basketler geldi yine.Memphis'teyse devreye Zach Randolph girdi ve farkı kapatıp eşitliği yakaladılar bu sayede.Spurs guardlarının bulduğu sayılara Tony Allen'la karşılık verdi Memphis ve maç denge içinde geçmeye devam etti.Matt Bonner'ın 2 üçlüğüyle öne geçen Spurs'e cevap Marc Gasol'dan geldi.Daha sonra Shane Battier'ın çok kritik üçlüğüyle Memphis 1 sayı öne geçti.Daha sonra Parker dip çizgide Hill'i buldu.Hill boş üçlüğü kaçırdı.Taktik faulleri Tony Allen'la sayıya çevirdi Memphis.Son hücumda Richard Jefferson ortada bomboş pozisyonda üçlüğü atamayınca Memphis 102-99'la tarihindeki ilk play-off galibiyetini aldı.



Memphis'te Zach Randolph 25 sayı 14 ribaunt Marc Gasol da 24 sayı 9 ribaunt ve Mike Conley de 15 sayı 10 asistle oynadı.Spurs'te ise Duncan 16 sayı 13 ribaunt,Parker 20 sayı 5 asist ve Hill de 15 sayı 7ribauntla oynadı.

Memphis adına güzel bir galibiyet oldu.Spurs'ü zorlayacakları hatta Gay olsa eleyebilecekleri konuşuluyordu nitekim ilk maçta gayet güzel mücadele ederek gallibiyeti ve saha avantajını aldılar.Spurs ise Ginobili'yi aradı bu maçta.Çok çekişmeli bir seri bizi bekliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder