15 Nisan 2011 Cuma

Hakeme Küfüre 100.000 Dolar Ceza



Los Angeles Lakers'ın süperyıldızı Kobe Bryant hakemlere itirazdan dolayı sık sık teknik faul alıyordu.Son Spurs maçında hakem Bennie Adams'a ettiği küfür Kobe'ye pahalıya patladı.

Normal sezonun bitimine kısa bir süre kala San Antonio'yu evinde ağırladı Lakers.3.çeyrekte bir pozisyonda hakem Adams'a itiraz eden Kobe teknik faulle cezalandırılınca çok sinirlendi ve eşcinsellikle ilgili hakemi aşağılayan bir küfür etti.Nba'in buna tepkisi çok sert oldu ve Kobe'ye tam 100.000 dolar para cezası verildi.

Doğru karar gelmiş Nba'den.Yüksek bir miktar bu.Kobe de özür diledi maçtan sonra yaptığı açıklamada ancak yine de böyle birşey dememesi gerekirdi.Kobe ayrıca "Söylediklerim kimseyi küçük düşürmek veya incitmek amacıyla söylenmemişti. Üstelik söylediğim benim gay ve lezbiyenlere karşı düşüncelerimi de göstermiyor. Maçın siniriyle ve heyecanıyla söylenmiş kelimelerdi. Anlamının ne olduğu düşünülmeden ne yazık ki spor sahalarında sıkça kullanılan ama kullanılmaması gereken sözler. Bu nedenle söylediklerimi o anlamda söylememiş olsam da yine sorumluluğu üstüme alıyorum ve samimi şekilde tüm eşcinsellerden özür diliyorum. Benim amacım kimseyi incitmek değildi." diyerek eşcinsellerden de özür diledi.Ancak tabiki cezadan kurtulamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder