19 Nisan 2011 Salı

Heat Bu Sefer Kolay Geçti



Nba'de play-off'ların 3. gününde Miami Heat ve Philadelphia 76ers 2.kez American Airliness Arena'da karşı karşıya geldi.İlk maça nazaran daha kolay bir galibiyete uzandı Miami Heat ve seride üstünlüğünü 2-0'a getirip saha avantajını kaybetmedi.

Maça pota altından etkili olarak başladı Miami Heat.Hücum ribauntlarınıda alıp bir kez daha hücum etme şansı yakaladılar ve 10-3 üstünlüğü yakaladılar.Daha sonra her 2 takımda boş dönmeye başladı hücumlardan.Üst üste isabetsiz atışlar sonucu basket bulamadılar.Çeyrek sonuna doğru James ve Anthony'nin basketlerine Young ve Williams'ın serbest atışlardan bulduğu sayılarla cevap verdi Sixers ve ilk çeyrek 19-13'lük Heat'in üstünlüğüyle geçildi.

2.çeyreğe Bosh'un sayılarıyla başlayan Heat'e cevap çaylak Evan Turner'dan geldi.Daha sonra Wade ve James'in sayılarına Turner-Williams-Young'ın basketleriyle cevap verdi Sixers.Ancak Miami süper üçlüsü farkı açmaya başladı savunmayı da biraz sertleştirince.Çeyrek sonuna doğru James'le Wade'in önderliğinde diğer parçalardan da katkı aldı Heat ve sadece Young cevap vermeye çalışınca ilk yarı 49-31'le Miami üstünlüğüyle geçildi.


2.yarıda karşılıklı basketlerle başladı.Meeks ve Holliday'in sayılarına James'le cevap verdi Heat ve farkın kapanmasını önledi.Çeyrek ortalarından sonra James'in vitesi arttırmasıyla Heat farkı iyice açmaya başladı.Sixers hücumda sayı üretmekte zorlanınca fark 25'i buldu.Holliday'in son anda attığı basketle 75-52'lik Miami üstünlüğüyle geçildi.

Son çeyreğe Bosh'un sayılarıyla başlayan Heat'e yine Sixers benchi Williams-Young-Turner üçlüsüyle cevap vermeye çalıştı.Farkın da kapanmamasıyla Sixers'ın direnci iyice düştü ve Miami iyice rahatladı.Young'ın basketleriyle farkı indirmeye çalıştı Sixers ama gücü yetmedi ve Miami rahat bir şekilde götürdüğü maçı 94-73'le kazandı ve seride 2-0 öne geçti.



Miami adına Lebron James 29 sayı 7 ribaunt 6 asistle takımını sırtlarken Chris Bosh 21 sayı 11 ribaunt ve sakatlığına rağmen oynayan Dwayne Wade te 14 sayı 6 ribauntla ona eşlik ettiler.Sixers'taysa benchten gelen Young 18 sayı 6 ribaunt yine benchten gelen Turner 15 sayı 6 ribaunt Holliday de 12 sayıyla oynadı.

Miami bu maçta çok daha sert oynadı ilk maça göre.Hücumda da yine Lebron ve Bosh ön plana çıkınca bu sefer farklı kazandılar.Wade'in sakatlığının ne durumda olduğu onlar için çok önemli çünkü tam olmadığı malum.Sixers'taysa Iguodala ve Brand'in çok kötü bir maç geçirmesi sonucu zaten kazanmaları çok zor olurdu.Heat böyle devam ederse büyük ihtimal en fazla 1 maç kaybeder ve seriyi geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder