17 Nisan 2011 Pazar

Heat Süprize İzin Vermedi



Gecenin 2. maçında Doğu Konferansı'nın 2.'si Miami Heat evinde Philadelphia 76'ers'ı ağırladı.Miami de tıpkı Bulls gibi bu maçta beklediğinden çok daha fazla zorlandı.Beyazlarla kaplanmış taraftarının önünde galip geldi Heat.

İlk çeyrekle birlikte Sixers Brand önderliğinde tüm parçalarından sayı katkısı almaya başladı.Bu sayede bir anda öne fırladı Sixers.Heat te ise büyük üçlüden katkı gelmezken sayılar yan parçaları olarak gözüken Ilgauskas ve özellikle Bibby'den sayı katkısı geldi.Sixers ise topu paylaşarak sayılar bulmaya devam etti.Farkı açmaya devam etti Sixers ve büyük üçlüden sayı katkısı gelmeyince çift hanelere çıktı fark.Çeyrek sonunda da 12 sayılık farkla Sixers üstünlüğü vardı.

2.çeyrekle birlikte Chris Bosh devreye girdi Heat'te.Ayrıca faul çizgisini de çokça ziyaret eden Miami farkı kapatmaya başladı.Sixers ise yine topu paylaşarak süre üretmeye başladı ancak bu sefer de Lebron James devreye girdi ve yan parçalarından iyi katkı alan Heat öne geçti.2.çeyrekte de Chalmers'tan sayı katkısı aldılar.Young'la sayı katkısı bulan Sixers yine de tekrar üstünlüğü ele geçiremedi ve devre sonunda James'ten de katkı alan Heat 5 sayılık avantajla 54-49 önde geçti devreyi.



3.çeyrekle birlikte Wade'ten de sayılar gelmeye başladı ancak asıl isim sezon boyu eleştrilen Chris Bosh'tu.Üst üste sayılarla takımının önde kalmasını sağladı Bosh.Sixers'sa Igoudala'nın asistleriyle sayı bularak skorda kalmaya devam ediyordu.Ancak Bosh'a çare bulamayınca Sixers fark çift hanelere ulaştı.Çeyreğin sonuna doğru Williams'la farkı indirmeye çalıştılar ama buna rağmen son çeyreğe 80-69'luk Miami üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğe her iki takım da tutuk başladı ve üst üste şutlar kaçırdılar.Ancak Sixers'ta devreye Thaddeus Young devreye girdi ve farkı tek hanelere çekmeyi başardılar.Ardından da Holliday'in üst üste 2 üçlüğünden sonra bir kez daha Young basketi bulunca fark 1'e kadar indi.Ancak daha sonra tekrar savunmalar konuşmaya başladı.James ve Wade'ten gelen serbest atışlarla Heat üstünlüğünü korudu ve maçı 97-89 kazandı.



Heat adına maçın yıldızı 25 sayı 12 ribauntla Chris Bosh olurken ona düşük yüzdeyle de olsa 21 sayı 14 ribaunt 5 asistle Lebron ve 17 sayı 7 ribaunt 5 asistle Wade eşlik etti.Sixers'ta ise benchten elen Young 20 sayı 11 ribaunt Holliday 19 sayı 5 ribaunt 5 asistle Brand'te 17 sayı 7 ribauntla oynadı.

Özellikle 2.yarıda savunmaların etkin olduğu maçtı.Sixers beklenenden daha çok zorladı.Heat'te Lebron Sixers'ta da Iguodala düşük yüzdeyle oynadılar.Bosh'un play-off'lara bu kararlılıkla başlaması önemli.Normal sezonda bu kadar geri planda kaldıktan sonra bu oyun onun açısından çok güven verici.Sonuç olarak Heat avantajını kaptırmadı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder