26 Nisan 2011 Salı

Avantaj Dallas'ta



Nba'de günün 2.maçında Dallas Mavericks evinde Portland Trail Blazers'ı ağırladı.4.maçtaki müthiş geri dönüşten sonra rüzgarı arkasına almış Blazers karşısında psikolojik savaşı hiç beklenilmediği kadar iyi veren Dallas maçtan galip ayrıldı ve seride durumu 3-2'ye getirdi.

Maça her 2 takım da karşılıklı basketler başladı.Dallas'ta Chandler,Portland'ta ise Wallace sayılar buldu.Yavaş tempoda oynadığı için 2 takım da seri ilerledikçe birbirlerini çözdüler iyice bu yüzden savunmalar çok başarılıydı.Portland'ta Matthews 4 sayı üretti peş peşe.Her 2 takım da iyi savunma yapıp rakibinin sayu bulmasını zorlaştırıyordu.Çeyreğin sonunda da benchten gelen Batum ve Roy'la etkili oldu Portland ve ilk çeyrek 20-15 Portland üstünlüğüyle geçildi.

2.çeyreğe ise Dallas savunmasını daha da sertleştirerek başladı.Terry önderliğinde de farkı kapatıp öne geçti Dallas.Ancak daha sonra Portland adına Andre Miller art arda basketler buldu ve takımını oyunda tuttu.Wallace-Batum ve Aldridge'ın sayılarıyla tekrar öne geçti Portland.Ancak Dallas'ta cevap Nowitzki ve Marion ikilisinden geldi ve ilk devre 44-43'lük Dallas üstünlüğüyle geçildi.



2.yarıya Aldridge ve Nowitzki'nin karşılıklı basketleriyle başlandı.Dallas daha sonra Terry ve Nowitzki'yle sayılar üretti.Miller karşılık vermeye çalışsa da yeterli olmadı ve Dallas kontrolü ele alıp farkı açtı.Çeyreğin ortalarından sonra serbest atışlarla sayı üretmeye başladı Dallas.Ayrıca Marion da basketleriyle skor üretti ve farkı çift hanelere kadar çıkardılar ve son çeyreğe de 75-63 önde girdiler.

Son çeyrekte Terry,Peja ve Chandler üçlüsüyle farkı açmaya devam etti Mavericks.Savunmaların iyice sertleştiği bu çeyrekte Dirk ve Barea'nın sayılarına Wallace serbest atışlarla cevap verdi.Ancak önce Kidd basketiyle daha sonra da Peja'nın üçlüğüne yaptığı asistle Dallas adına maçın bitmesini sağladı.Farkı 20'ye çıkardı Dallas ve seyircisin de müthiş desteğini arkasına aldılar.Portland Wallace önderliğinde farkı indirmeye başlayınca son maçı hatırlayıp bir panik havası oluştu ama savunmasını sertleştirdi Dallas ve süprize bir kez daha izin vermedi.Maçı da 93-80 kazandılar.



Dallas'ta Nowitzki 25 sayı 8 ribaunt,Terry 20 sayı ve Tyson Chandler 14 sayı ve 13'ü hücum olmak üzere 20 ribauntla oynadı.Portland'ta Miller 17 sayı 7 asist,Wallace 16 sayı 9 ribaunt ve Aldridge'ta 12 sayı 9 ribauntla oynadı.

Dallas kritik bir galibiyet aldı.Son maçın yarattığı psikolojik baskıyla çok iyi mücadele ettiler.Tyson Chandler'da çok iyi enerji getirdi onlar adına.Kritik bir galibiyet aldılar.Saha avantajlarını kaybetmemeleri de çok önemliydi.Büyük ihtimal geçeceklerdir seriyi.

Memphis İşi Bitirmek Üzere



Nba'de dün gecenin ilk maçında San Antonio Spurs,Memphis Grizzlies'a konuk oldu.Memphis seyircisiyle de bütünleşip çok iyi bir enerji koydu ve güçlü rakibini bir kez daha yenip seride durumu 3-1'e getirdi.İşi bitirip bir Golden State vakası daha yaşatmak üzereler gerçekten.

Maçın ilk çeyreğini karşılıklı basketlerle başladı.Memphis'te Conley ve pota altı oyuncuları etkili olurken Spurs guardlarıyla sayı üretiyordu.Daha sonra Young ve Randolph'la sayılar bulurken Memphis Spurs pota altından etkili oldu.Çeyrek sonuna doğru her 2 takımın benchleri karşılıklı basketler üretti ancak Bonner'la daha etkili olan Spurs ilk çeyreği 26-21 önde kapattı.

2.çeyreğe Arthur,Mayo ve Vazquez'in sayılarıyla başladı Memphis ve farkı kapatıp öne geçtiler.Splitter ve Manu'yla etkili olan San Antonio bir kez daha üstünlüğü ele aldı.Parker ve Ginobili'nin sayılarına Randolph ve Mayo'nun basketleriyle cevap verdi Memphis.Çeyek sonunda da guardlarıyla etkili oldu Spurs ve ilk yarı 50-48 San Antonio üstünlüğüyle bitti.



2.yarıya savunmasını sertleştirerek başladı Memphis.Savunmada topa çok iyi baskı yapıp Spurs'ü durdurdular ve hüücumda da takımca sayılar üreterek farkı açmaya başladılar.Young ve Allen'ın da basketleriyle çift hanelere kadar çıkardılar.Ancak sonra Spurs tekrar guardlarıyla etkili olmaya başladılar.Memphis çeyrek sonunda ise benchiyle etkili oldu Arthur önderliğinde ve farkı tekrar çift hanlere çıkardılar.Son çeyreğe de 78-65 önde girdiler.

Son çeyreğe Mayo,Arthur ve Allen'ın sayılarıyla başlayan Memphis'e cevap Spurs'te Gary Neal'dan geldi.Ancak Arthur ve Battier'ın basketleriyle Memphis farkı 20'ye kadar çıkardı.Vazquez ve Arthur'un sayılarıyla farkı arttırmaya devam etti Memphis.Kullanılmayan oyuncuların kullanıldığı çeyreğin son bölümünde ise karşılıklı basketler geldi ve maç 104-86 Memphis üstünlüğüyle bitti.



Memphis'te Conley 15 sayı 7 asist,Randolph 11 sayı 9 ribaunt ve Artur da 14 sayıyla oynadı.Spurs'te ise Parker 23 sayı 7 top kaybı ve Ginobili 14 sayı 4 asistle oynadı.

Memphis müthiş enerji koyuyor gerçekten.Çok iyi bir takım ruhuna sahipler.San Antonio da bir türlü toparlayamadı kendini.Memphis yine çok iyi mücadele verdi.Arthur benchten gelip müthiş enerji getirdi takımına.Memphis çok önemli bir maçta müthiş bir oyun sergiledi.Spurs onların enerjisine biraz olsun cevap veremedi 2.yarı.Sonuç olarak işi bitirme noktasına getirdiler.4-2 de bitecektir büyük ihtimal.Memphis'in tek yapması gereken panik yapmamak.

25 Nisan 2011 Pazartesi

Hornets Seriyi Eşitledi


Nba'de günün son maçında New Oreleans Hornets evinde Los Angeles Lakers'ı ağırladı.Özellikle 2.yarı Chris Paul önderliğinde müthiş bir oyun oynadı Hornets ve güçlü rakibini yenerek seride durumu 2-2'ye getirdi.

Maça karşılıklı basketlerle başladı her 2 takım da.Lakers'ta Ron Artest Hornets'ta ise Trevor Ariza takımlarınnın skor yüklerini çektiler.Artest'e Bynum ve Gasol da serbest atışlarla eşlik edince Lakers üstünlüğü ele aldı.Ancak Hornets adına Ariza tekrar sorumluluğu aldı ve farkı indirmeye başladı Hornets.Pota altındaki oyuncularda ona yardım edince farkı indirdiler.Ancak ilk çeyrek 25-22 Lakers üstünlüğüyle geçildi.

2.çeyreğe her 2 takım da pota altından basketlerle başladı.Hornets adına Aaron Gray de art arda basketlerle skor üretti.Ariza da keza sayı üretmeye devam etti.Lakers'ta ise Artest iyi oyununu sürdürüyordu.Lakers Artest'in üçlüğüyle tekrar farkı 8'e kadar çıkardı Lakers.Ancak Landry,Paul ve Belinelli'nin sayılarıyla Hornets farkı kapatıp öne geçti ve ilk yarı 49-45 Hornets üstünlüğüyle geçildi.Bu arada ik yarıda 0 sayıyla oynayan Kobe Bryant 2004'ten beri ilk defa bir play-off maçında bir devrede sayı üretemedi.



2.yarıya Paul ve Belinelli'nin üçlükleriyle başlayan Hornets'e cevap Lakers'ta Kobe Bryant'tan geldi.Kobe'nin 8 sayısıyla farkı kapatan Lakers daha sonra Paul'un sayılarına engel olamadı.Ancak Kobe sayı üretmeye devam etti ve Lakers skoru eşitledi.Çeyrek sonunda ise karşılıklı basketlerle geçildi ve son çeyreğe 69-67'lik New Oreleans üstünlüğüyle geçildi.

Son çeyreğe Paul önderliğinde hücumda çok verimli girdi Hornets.Paul hem asistleriyle hem de sayılarıyla takımını sırtladı.Böylece farkı 9'a kadar çıkardılar.Ancak Lakers Blake ve Kobe'nin sayılarıyla tekrar farkı eritti.Paul ve Fisher'ın karşılıklı sayıları geldi her 2 takım adına.Son 1 dakika kala 4 sayılık Hornets üstünlüğü varken Lakers adına korkutucu bir gelişme oldu.Kobe bir pozisyonda Willie Green'in bileğine bastı ve bileği döndü.Kısa bir süre kenara gelen Kobe tekrar oyuna döndü.Odom'un serbest atışlarıyla farkı 2'ye indirdi Lakers.Hornets hücumunda Paul'a müthiş savunma yaptılar ancak Paul boş pozisyondaki Jack'i gördü son anda.O da ilk basketini attı ve Hornets rahatladı.Maç ta 93-88 Hornets üstünlüğüyle sona erdi.


Hornets adına çok iyi bir seri geçiren Chris Paul 27 sayı 13 ribaunt ve 15 asistle triple double yapıp yine çok iyi bir oyun sergiledi.İlk yarı çok iyi oynayan Ariza 19 sayı 6 ribauntla,Carl Landry de 16 sayı 7 ribauntla oynadı.Lakers'ta ise Kobe Bryant 17 sayı 8 asistle,Ron Artest ve Pau Gasol da 16'şar sayıyla oynadılar.

Hornets yine çok iyi mücadele etti Lakers karşısında.Özellikle 2.yarı Paul da oyuna ağırlığını koydu.Lakers'ta ise garip bir konsantrasyon sorunu var başta Gasol olmak üzere.Bir türlü istenilen oyunu oynayamıyor Lakers.Landry'den de bahsetmek lazım.O kadar boy dezantajına rağmen çok iyi yürek koyup çok erimli oynuyor.Lakers için Kobe'nin sakatlığı çok kötü oldu.Kobe salonu koltuk değnekleriyle terk etti maç sonrası fazlasıyla şişen bileğinden dolayı.Lakers seriyi geçecektir ancak mutlaka toparlanmaları lazım.

Orlando Uçurumun Kenarında



Nba'de günün 3.maçında Atlanta Hawks evinde Orlando Magic'i ağırladı.Çekişmeli geçen bir maç sonucunda son anları iyi oynayan Atlanta Haws galip geldi ve seride 3-1 öne geçip çok önemli bir avantaj elde etti.

Maça karşılıklı basketlerle başladı 2 takım.Atlanta adına Joe Johnson skor üretimini yaparken Orlando skoru bölüyordu.Ardından savunmasını serleştiren Atlanta hücumda da Horford,Hinrich ve Williams'la skor üretip farkı çift hanelere çıkardı.Ancak Orlando Nelson,Anderson ve Bass'in basketleriyle tekrar farkı indirse de Crawford art arda basketlerle tekrar farkı arttırdı.İlk çeyrek te 25-17 Atlanta üstünlüğüyle geçildi.

2.çeyreğe de Crawford ve Hinrich'in art arda 10 sayısıyla başladı Atlanta.Farkı da 16 sayıya kadar çıkardılar.Ancak Orlando'da kayıp isim Arenas takımını geri getirdi fark 10'a kadar indi.Bu dakikadan sonra her 2 takım da savunmalarını sertleştirdi ve sayı bulmakta zorlandılar.Karşılıklı basketlerle geçti çeyrek sonu ve ilk yarı 46-37 Atlanta üstünlüğüyle sonlandı.



2.yarıya serinin yıldızı Dwight Howard'ın art arda sayılarıyla başladı Orlando ve farkı indirmeye başladı ancak Atlanta adına Crawford ve Horford farkın azalmasına izin vermediler.Arenas'ın bir kez daha skora katkı yapmasıyla Orlando farkı indirdi ancak Atlanta adına harika bir seri geçiren Crawford daha fazla izin vermedi ve son çeyreğe 66-61 Atlanta üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğe de Arenas önderliğinde sayılarla giren Orlando farkı kapattı ve 68-68'lik eşitliği yakaladı.Crawford,Horford ve Hinrich'in sayılarına Arenas ve Howard cevap verdi.Maçın sonlarına doğru Joe Johsnon'ın sorumluluk almasıyla farkı 7'ye kadar çıkardı Atlanta.Ancak Nelson,Q-Rich ve Arenas'ın sayılarıyla 22 saniye kala farkı 1'e çekti Orlando.Serbest atış çizgisinden 4 sayı bulan Johnson'a cevap Howard'tan geldi.Son saniyelere 3 sayılık Atlanta üstünlüğüyle girildi.Orlando'da Hido'nun elindeki topa Horford müdahele etti.Tekrar Hido aldığında çok az süre kalmıştı.Zor bir atış denedi Hido isabet bulamadı ve Atlanta 88-85 kazanıp seride durumu 3-1'e getirdi.



Atlanta'da benchten gelen Crawford 25 sayı,Joe Johnson 20 sayı 9 ribaunt 6 asist,Al Horford ta 14 sayı 12 ribauntla oynadı.Orlando'da ise Dwight Howard 29 sayı 17 ribaunt,Arenas ta 20 sayı 5 ribauntla oynadı.

Orlando adına sorun çok.Atlanta çok iyi mücadele ediyor.Howard'a ikili sıkıştırma getirmiyorlar.Bu sayede Howard etkili oluyor ancak dış adamlardan hiç verim alamıyor Magic.Orlando adına bir başka sorunsa berbat bir seri geçiren Hido.O olmayınca çok sıkıntı çekiyorlar.Atlanta ise takımca çok iyi bir seri geçiriyor özellikle Crawford.Orlando evindeki maçı alsa bile seriyi 4-2 kaybedecektir tahminimce.

Boston Knicks'i Süpürdü



Nba'de günün 2.maçında New York Knicks evinde Boston Celtics'i ağırladı.Seride 3-0 önde olan Boston son çeyreğin başlarında biraz zorlansa da tecrübeli oyuncularıyla sonuca gitti ve 7 yıl sonra ilk kez play-off'a giren rakibini süpürerek 2.tura yükselen ilk takım oldu.

Maça her 2 takım da skoru iyi dağıtarak karşılıklı basketlerle başladı.Daha sonra Boston Rondo'nun asistleriyle sayılar üretirken Knicks adına Carmelo Anthony sayılar üreterek takımını oyunda tuttu.Çeyrek sonunda da aynı manzara vardı.Rondo basket ve asistleriyle Boston hücumuna yön verirken Knicks'te yine Anthony sayılar üretiyordu.İlk çeyrek te 29-23 Boston üstünlüğüyle geçildi.

2.çeyreğe benchten gelen uzunlarının sayılarıyla başladı Boston ve farkı çift hanelere çekti.Savunmasını da sertleştiren Boston rakibine sayı imkanı vermeyip farkı 14'e kadar çıkardı.Mason'ın üçlüğüyle Knicks geri gelmek istese de Davis ve Garnett'in sayıları ve savunmasıyla Boston buna izin vermedi.Boston takım halinde sayı üretimine devam ederken Knicks Amar'e ve Melo'yla sayı üretmeye çalıştı ancak Celtics savunmasına karşı zorlandılar ve ilk yarı 55-38 Boston üstünlüğüyle sona erdi.



2.yarıya Boston büyük üçlüsünün sayılarıyla başlarken Knicks Stoudamire'ın sayıları ve Walker'la Williams'ın üçlükleriyle farkı azaltmaya çalıştı.Garnett,Davis ve Rondo'ya Knicks adına cevap Douglas ve Melo'dan geldi.Daha sonra Anthony Carter'ın asistleriyle Carmelo bomboş 2 smaç vuruna Knicks ve Madison Square Garden biraz hareketlendi.Karşılıklı basketlerle geçti çeyreğin son bölümü ve son çeyreğe 82-72 Celtics üstünlüğüyle girildi.

Son çeyrekte savunmasını serleştiren Knicks hücumda da Amare,Melo ve Carter'la sayılar üretince farkı 4'e kadar indirdiler.Pierce,Rondo ve Allen'ın sayılarına Knicks adına günün süpriz ismi Anthony Carter cevap verdi.Ancak Boston'da günün yıldızı Kevin Garnett art arda sayılarla oyuna ağırlığını koydu.Savunmasını da sertleştiren Celtics farkı açtı ve maçtan 101-88 galip ayrılarak durumu 4-0'a getirdi ve Knicks'i süpürdü.



Boston'da Kevin Garnett 26 sayı 10 ribauntla takımını sırtlarken ona Rondo 21 sayı 11 asist ve Ray Allen 14 sayı 5 ribaunt 5 asistle destek oldu.Knicks adına ise Carmelo'nun 32 sayı 9 ribaunt 3 asist,Amare'nin 19 sayı 12 ribaunt ve Anthony Carter'ın 11 sayı 5 ribaunt 4 asistlik performansı yeterli olmadı.

Açıkçası bu maçı Knicks'in almasını bekliyordum.Ancak Billups'ın sakatlığı sonrası Rondo'nun seriye ağırlığını koyması çok büyük dezavantaj oldu onlar adına.Zaten savunmayla pek arası yoktu Knicks'in Boston'da çok verimli hücum edince kurtuluşları olmadı.Keza Amar'e'nin de sakatlığı hücumda tüm yükün Melo'ya yığılmasına neden oldu.Boston takımca çok iyi oynadı.Her maç farklı isimler ön plana çıktı ve süpürdüler Knicks'i.Ama onların da hala dezavantajları var.Özellikle pota altı ve ribaunt alma konusunda.

Sixers'tan Şeref Golü


Nba'de günün ilk maçında Philadelphia 76'ers evinde seride 3-0 geride olduğu Miami Heat'i ağırladı.Sixers zorlansa da evinde taraftarıyla evinde güçlü rakibini yenerek seride ilk galibiyetini aldı ve sezonun kendileri adına bitmesini engelledi.

Maçın ilk çeyreğine Elton Brand ve Andre Iguodala'nın önderliğinde çok hızlı girdi Sixers ve farkı bir anda 10'a kadar çıkardı.Savunmada da iyi bir direnç sergileyip Heat'i ellerinden geldiğince durdurdular.Meeks ve Holliday'in basketlerine Bosh ve Wade'in basketleriyle karşılık verdi Heat.Çeyrek sonunda da Turner ve Chalmers'ın karşılıklı üçlükleri geldi ve ilk çeyrek 28-16 Sixers üstünlüğüyle geçildi.

2.çeyrek ise karşılıklı basketlerle başladı.Sixers farkın kapanmasına izin vermedi ancak çeyrek ortasına doğru Sixers guardına Heat'ten çok sert ikili sıkıştırmalar gelmeye başladı.Sixers guardları özellikle de Holliday çok yanlış tercihler yaptı.Wade te oyuna ağırlığını koyunca Heat farkı kapattı.Chalmers'ta bu bölümde çok kritik 2 üçlükler yolladı.Wade'in de sayılarıyla ilk yarı 47-46 Miami Heat üstünlüğüyle geçildi.



2.yarıya her 2 takım da karşılıklı olarak serbest atış çizgisinden buldukları sayılarla skor üretebildiler.Daha sonra ise maçta Miami adına Lebron James kontrolü ele aldı.Hem sayılarıyla hem de asistleriyle hücuma yön verdi.Sixers ise Turner,Hawes ve Williams'ın sayılarıyla maçta kalmaya devam etti.Çeyreğin sonunda da Miami Lebron'un basket faulüyle öne geçti ve son çeyreğe de 66-64 üstünlükle girdi.

Son çeyreğe Lebron ve James Jones'un basketleriyle girdi Miami ama Sixers adına Louis Williams sorumluluk aldı ve art arda sayılar üreterek takımını öne geçirdi.2 takım da iyi savunma yaparak sayı imkanı vermemeye çalıştı çeyreğin ortalarında.Çeyrek sonuna doğru Lebron ve Wade'le sayılar üreten Miami bitime 1buçuk dakika kala 6 sayı öne geçti.Daha sonra önce Evan Turner'ın basketi daha sonra da Holliday'in üçlüğüyle Sixers geri geldi.Miami hücumdan Wade'le boş döndü.Sixers'ta ise Williams zor pozisyonda el üstü üçlüğü yolladı ve takımını 2 sayı öne geçirdi.Miami hücumunda ise içeriye drive eden Lebron'a Elton Brand harika bir blok yaptı ve Sixers maçtan 88-84 galip alarak seride durumu 3-1'e getirdi.



Sixers adına benchten gelen Turner ve Williams 17'şer sayı atarken Elton Brand 15 sayı 11 ribaunt ve Iguoldala da 16 sayı 5 ribaunt 4 asistle oynadı.Miami'de ise Lebron James 31 sayı 7 ribaunt 6 asist Dwyane Wade 22 sayı 8 ribaunt 4 asist ve Chris Bosh ta 12 sayı 6 ribauntla oynadı.

Sixers bu maç kazanmak için mücadele etti.Miami ise 3-0 önde olmanın verdiği rahatlıkla oynadı diyebiliriz.Ayrıca son anlarda Wade çok kötü oynadı.Sixers benchten de çok iyi katkı aldı.Gerçekten maçı kazanmayı hak ettiler.Ama bence ssadece 1 maç daha uzattılar sezonlarını.

24 Nisan 2011 Pazar

Thunder'dan Dev Adım



Nba'de günün son maçında Denver evinde Oklohoma Cty Thunder'ı ağırladı.Çok çekişmeli bir maç sonucunda Thunder rakibini deplasmanda da yenerek seride durumu 3-0'a getirdi ve işi bitirme noktasına getirdi.

Maça Westbrook ve Durant'in sayılarıyla başlayan Thunder'a cevap sakatlıktan dönen Aaron Afflalo önderliğinde Denver'dan geldi.Thunder daha sonra benchiyle sayı üretmeye başladı.Ibaka-Westbrook-Durant'le de sayı üretti Thunder ancak Denver benchi devreye girdi farkı kapattılar ve öne geçtiler.İlk çeyrek te 31-26 Denver Nuggets üstünlüğüyle sona erdi.

2.çeyrekte Thunder Durant'in sayılarıyla farkı kapattı.Harden ve Ibaka'nın basketlerine Ty Lawson art arda basketlerle cevap verdi ve skorun dengede kalmasını sağladı.Ancak Denver hücumda sıkıntı çekmeye başladı.Thunder'da bunu Harden,Ibaka ve Durant'in sayılarıyla değerlendirip farkı 9'a kadar çıkardı.İlk devre de 56-49'luk Thunder üstünlüğüyle sona erdi.



2.yarı Denver Gallinari,K-Mart ikilisiyle sayı üretirken Denver'da Durant ve Ibaka skor yükünü çeken oyunculardı.Karşılıklı basketlerle geçti çeyrek ortasına kadar.Çeyreğin sonuna doğru savunmada Thunder'ı durdurmaya başlayan Denver hücumda da Jr Smith ve Chris Andersen'in çabalarıyla farkı indirdi Denver ve skorda eşitliği sağladı ve son çeyreğe 71-71'lik eşitlikle girildi.

Son çeyreğe her 2 takım da hücumlardan boş dönerek başladı.Daha sonra Thunder Westbrook'un serbest atış çizgisinden bulduğu sayılar ve Durant'in üçlüğüyle farkı 5 sayıya getirdi.Nene ve Ibaka'nın karşılıklı basketlerinden sonra Durant ve Westbrook'un sayılarıyla Thunder farkı 8'e kadar çıkardı.Çeyrek sonuna doğru her 2 takım da serbest atış çizgilerinden atışlar kaçırdılar.36 saniye kala 7 sayılık Thunder üstünlüğü vardı.Jr Smith üçlüğü yolladı Thunder potasına.Daha sonra taktik faul yapılan Westbrook 2 atıştan da yararlanamadı.Denver adına Smith bir üçlük daha yolladı ve farkı 1'e indirdi.Ancak Denver faul yapamadan topu hzılı dolaştıran Thunder Ibaka'yla sayı buldu.Son hücumda Denver adına Smith aşırı zorlama bir üçlükten yararlanamayınca maç 97-94 Thunder üstünlüğüyle bitti.



Thunder adına kariyer rekorunu kıran Ibaka 22 sayı 16 ribauntla inanılmaz önemli katkı verdi.Durant 26 sayı 4 ribaunt 6 asist Westbrook ta 23 sayı 9 ribaunt ve 8asistle oynadı.Denver'da ise Nene 15 sayı 10 ribaunt,Jr Smith 15 sayı 6 ribaunt ve Kenyon Martin 15 sayı 7 ribauntla oynadı.

Gerçekten çok çekişmeli bir maçtı.Denver takastan sonra büyük bir ivme yakaladı ancak en büyük eksikleri bu play-off'larda çok canlarını yakıyor.Kritik anlarda eline bakabilecekleri bir yıldız olmaması bu maçta da çok canlarını yaktı.Thunder'da ise Durant-Westbrook ikilisine Ibaka çok kritik katkı verip destek olunca bu çok önemli galibiyeti aldılar.Artık işi bitirmek üzereler.4-1 bitecektir muhtemelen seri.

Memphis Öne Geçti



Nba'de günün 3.maçında yine bir başka çekişmeye sahne olan seride Memphis evinde San Antonio'yu ağırladı.1-1'lik eşitlikle devam eden seride bu maç ta çok büyük çekişmeye sahne oldu ve Zach Randolph'un etkili oyunuyla Memphis seyircisi önünde tarihinde ilk kez bir play-off maçı kazanığ durumu 2-1'e getirdi.

Maça karşılıklı basketlerle başlandı.Conley ve Randolph'un sayılarına Spurs takımca cevap verdi ve skor denge halinde kaldı.Ancak Memphis Mayo,Gasol ve Battier'ın art arda sayılarıyla kontrolü ele aldı ve farkı açmaya başladı.Duncan ve Neal'la sayılar üretse de Spurs ilk çeyrek 29-20 Memphis üstünlüğüyle geçildi.

2.çeyreğe Arthur ve Mayo'nun basketleriyle giren Memphis farkı 14'e kadar çıkardı.Daha sonra Spurs'te Randolph devreye girdi.O da art arda sayılarla takımını skorda tuttu.Spurs ise takım halinde sayı üreterek farkı tekrar tek hanelere indirmeye başladı.Randolph,Conley ve Gasol'un sayılarına Hill,Duncan ve Ginobili'yle cevap verdi Spurs ve ilk yarı 52-42 Memphis üstünlüğüyle geçildi.



2.yarıya Young ve Conley'in basketlerine Spurs takımca cevap verdi.Ancak fark azalmadı.Spurs Manu,Parker ve Mcdyess'ın sayılarıyla yavaş yavaş farkı eritmeye başladı daha sonra.Arthur ve Battier'la sayılar bulsa da Memphis çeyrek sonunda guardları Hill ve Parker'la etkili olan Spurs farkı 5 sayıya kadar indirdi ve son çeyreğe 71-66 Memphis üstünlüğüyle gidildi.

Son çeyreğe Arthur'un basket faulleriyle girse de Memphis Bonner,Hill ve Duncan'dan gelen sayılarla farkı 2'ye indirdi Spurs.Randolph'un tek serbest atışına Spurs'ten Ginobili basket faulle cevap verdi ve durumu eşitledi.Gasol ve Conley'nin serbest atışlarla bulduğu sayılara Bonner ve Ginobili'nin sayılarıyla cevap verid Spurs.Oj Mayo'nun üçlüğü ve Randolph'un serbest atışlarıyla tekrar 4'e kadar çıktı fark ama Duncan ve Gİnobili farkı tekrar indirdi.Fark 2 sayı Memphis lehineyken Zach Randolph hücum süresi dolarken Duncan'ın üstünden üçlüğü yolladı ve büyük bir avantaj sağladı.Ginobili'nin sayılarından sonra Randolph'la hücumdan boş döndü.Ancak Spurs'te ribaundu alan Hill topu mola almadan rakip sahaya taşırken Greg Popovich başını 2 elinin arasına almış sahadaki Duncan'la ne olduğunu anlayamıyordu.Zaten Manu da topu potaya atamadı ve Memphis 91-88 galip ayrılarak seriyi 2-1'e getirdi.


Memphis'te Zach Randolph 25 sayı 5 ribaunt,Marc Gasol 17 sayı 9 ribaunt ve Conley de 14  sayı 6 ribaunt ve 8 asistle oynadı.San Antonio'da Ginobili 23 sayı 5 asist,Duncan 13 sayı 11 ribaunt ve Tony Parker 16 sayı 5 ribaunt 5 asistle oynadı.

Çok çekişmeli bir maçtı.Memphis'te tarihinde ilk kez seyircisi önünde play-off maçı aldı.Son hücumda Spurs tecrübesinde bir takımın yaşadığı anlaşmazlık hele ki play-off'larda çok kötü.Memphis çok iyi mücadele veriyor.Randolph ta Gay'in yokluğunda takımın liderliğini yerine getiriyor başarıyla.Gerçekten çok ta çekişmeli bir seri yaşıyoruz.Bakalım nereye gidecek seri?

Portland ve Roy'dan İnanılmaz Geri Dönüş


Nba'de dün gecenin 2. maçı inanılmaz bir maçtı.Yani bu play-off'larda neredeyse her maçı izledim.İzleyemediklerimi bir yerlerden geniş özetlerle izlemiş kadar oldum ama dün gece oynanan Portland-Dallas maçı kadar anlamlı,duygusal,harika bir maç görmedim şu ana kadar.Portland son çeyrekte inanılmaz bir geri dönüş yaptı ve maçı kazandı Brandon Roy önderliğinde.Dallas'sa 23 sayılık bir farkı koruyamayarak play-off'ların "loser" takımı olmaya devam etti.

Brandon Roy'la ilgili şu performansına özel olarak bir yazı yazacağım akşam saatlerinde.Gerçekten saygıyı sonuna kadar hak eden süper bir performansla maçı aldırdı Roy.Çok duygusal anlar yaşandı.İnanın bir Lakers taraftarı olarak Lakers kazanmışçasına sevindim.Neyse dediğim gibi bu konuya ayrı bir yazımda detaylı olarak değineceğim.

Maçın ilk çeyreğinde düşük takımda oynayan 2 takım sürekli karşı karşıya geldikten sonra birbirlerinin stillerini çözdükleri için iyi savunmalarla geçti.Portland Andre Miller'la sayılar üretirken Stevenson 2 üçlük yolladı Portland potasına.Matthews ve Miller'ın sayılarıyla Portland öne geçse de Kidd ve Nowitzki art arda 2 üçlükle tekrar Dallas'ı öne geçirdiler.Her 2 takımda iyi savunma yaptı ve rakibe kolay sayı imkanı tanımadılar.Özellikle Portland hücumda çok kötü tıkandı keza Dallas ta onlardan halliceydi ve ilk çeyrek 16-11 Dallas üstünlüğyle sona erdi.

2.çeyrekte Portland Aldridge ve Wallace'la sayı üretirken Dallas Nowitzki önderliğinde diğer oyuncularla birlikte sayı üretip farkı çift hanelere çıkardı.2 takım da bu çeyrek biraz daha iyi hücum ediyordu.Ancak daha sonra Miller'ın 6 sayısıyla farkı indirdiler.Aldridge-Matthews-Wallace üçlüsü de sayılar ürettiler ve farkı indirdiler.İlk yarı da 37-35 Dallas üstünlüğüyle sona erdi.


2.yarıya Kidd,Marion ve Stevenson'ın basketleriyle başlayan Dallas farkı tekrar çift hanelere çıkardı.Portland hücumda tekrar tıkanmaya başladı.Bu anda da Nowitzki'nin oyuna ağırlığını koymasıyla Dallas farkı açmaya devam etti.Portland bir tülrü hücumda ritmini bulamıyordu.Dallas'ta iyi savunma yapıyordu.Marion,Peja ve Terry de sayılar üretince fark 23 sayıya kadar çıktı.Çeyrek sonunda ise Aldridge ve Roy'la farkı biraz olsun indirdi Portland ama yine de son çeyreğe 67-49 Dallas üstünlüğuyle girildi.

Son çeyrek tam anlamıyla efsane bir son çeyrekti.Portland hücumdaki sıkıntısını takımı kısaltarak çözmeyi denedi son çeyrekte.Bu da sonuç vermeye başladı.Hücumda art arda sayılar buldular.Farkı da kapatmaya başladılar.Seyirci de oyuna dahil oldu ve Portland müthiş bir hava yakaladı.Daha sonra ise Portland adına ççok ağır ameliyatlar geçiren Roy girdi.Art arda basketlerle farkı tek hanelere indirdi.Dallas ise tam bir sersemleme dönemine girdi.Ancak fark 7'ye inmişken,Portland iyi savunma yapmışken ve hücum süresi dolarken Terry çok kritik bir üçlükle Dallas'a biraz olsun nefes aldırdı.Ancak Roy'un durmaya niyeti yoktu.Basketleri atmaya devam etti bir yandan da asistleriyle takımını yönlendirdi.1 dakika kala fark 4 sayıyken de Marion'ın üzerinden kaldırıp faule rağmen üçlüğü yolladığında salondaki Portland taraftarları gibi ben de ayağa fırladım.Portland iyi savunma yapmaya devam etti ve Dallas'ı durdurdu.Roy hücumda Marion'ın üstünden basketi yollayıp takımını öne geçirdi.Daha sonra Dallas hücumdan Kidd'le boş döndü.Portland'ta Roy da atışı kaçırdı ancak molası olmayan Dallas'ta Terry el üstü üçlükten isabet bulamayınca bu müthiş geri dönüşü gerçekleştiren Portland maçı 84-82 alarak durumu 2-2'ye getirdi.


Portland'ta müthiş bir son çeyrek oynayan Brandon Roy 24 sayı 4ribaunt 5 asist,Lamarcus Aldridge 18 sayı 6 ribaunt ve Andre Miller da 14 sayıyla oynadı.Dallas'ta ise Nowitzki 20 sayı,Shawn Marion 12 sayı 11 ribaunt,Jason Terry 13 sayıyla oynadı.

Gerçekten müthiş bir maçtı.İnanılmaz bir geri dönüşle kazandı Portland ve seride tüm rüzgarı arkasına aldı.Dallas dediğim gibi "loser" kimliğini gösterdi.Roy'un bu dönüşü de inanılmaz mutlu etti beni.Harika bir maçtı.Portland yürek koyarak aldı ve durumu 2-2'ye getirdi.Şu maçtan sonra psikolojik avantajı da arkasına alan Portland'ın seriyi geçeceğini düşünüyorum.

Pacers Siftahı Yaptı



Nba play-off'larında günün ilk maçında Indiana Pacers 3-0 geride olduğu seride evinde Bulls'u ağırladı.Serinin durumunun 3-0 olmasına aldanmamak lazım çok çekişmeli bir seri oluyor.Nitekim bu maç ta öyle oldu.Son dönemde çok büyük sıkıntı yaşasalar da Indiana maçtan galip ayrıldı ve seride ilk galibiyetini aldı.

Maça karşılıklı basketlerle başlandı.Noah ve Rose'a takımca karşılık verdi Pacers.Daha sonra Collison ve Granger'ın sayılarıyla farkı biraz olsun açtı Pacers.Çeyrek sonuna doğru Bulls adına korkutucu bir durum oldu.Turnikeyle bitirdiği bir pozisyon sonucu bileğini burkan Rose soyunma odasına gitti ancak hemen geri geldi.Karşılıklı basketlerle geçti çeyrek sonuda ve ilk çeyrek 23-19 Pacers üstünlüğüyle sonlandı.

2.çeyreğe Mcroberts,Foster ve Dunleavy'nin basketleriyle girdi Pacers ancak Boozer ve Noah'nın art arda sayılarıyla tekrar farkı kapattı Bulls.Daha sonra Pacers adına serinin hayal kırıklığı yaratan ismi Roy Hibbert girdi.Savunmasını da sertleştirdi Pacers ve gelen art arda sayılarla farkı iyice açıp 16'ya kadar çıkardılar.İlk yarı da 49-33'lük Pacers üstünlüğüyle bitti.



2.yarıya her 2 takımda pota altından karşılıklı basketlerle başladı.Noah'nın 8 sayısına Deng'le Boozer da eşlik edince Bulls farkı azaltmaya başladı.Pacers ise Granger'la etkili oldu.Thomas ve Deng'in sayılarıyla tekrar fark tek hanelere düştü ancak Pacers benchi Dunleavy ve Price'la basketler üretince son çeyreğe de 67-56 önde girdiler.

Son çeyreğe de Price ve Dunleavy'nin art arda sayılarıyla girdi Pacers.Bulls ise Deng ve Korver'ın basketleriyle farkı kapatmaya başladı.Ancak son anlara girerken fark hala çift hanelerdeydi.Daha sonra ise işler Pacers adına ters gitmeye başladı.Heyecandan olsa gerek hücumda basit hatalar yapmaya başladılar.Bulls'ta çok sağlam bir baskı yapınca bu hataların gerçekleşmesi kolaylaştı.Böylece Bulls'ta yavaş yavaş farkı eritmeye başladı.Dunleavy'nin faul çizgisinden 2'de 1'le dönmesinden sonra Noah'nın basket faulüyle fark 1'e kadar indi.Ancak Granger hata yapmadı.Son top Bulls'taydı.Noah uzun süre topu elinde tutup pas verecek arkadaşını aradı.Deng'i buldu o da köşede Boozer'ı buldu.Onun üçlüğü isabetli olmadı ve Indiana maçtan 89-84 galip ayrılarak seride durumu 3-1'e getirdi.



Pacers'ta Danny Granger 24 sayı 10 ribauntla ve seride en iyi maçını oynayan Roy Hibbert 16 sayı 10 ribaunt 3 blokla oynadı.Bulls'ta ise Noah 21 sayı 14 ribaunt Boozer 15 sayı 13 ribaunt ve George'un savunmasında çok zorlanan ve çok düşük yüzdeyle oynayan Derrick Rose 15 sayı 10 asistle oynadı.

Pacers adına sadece sezonu uzatmak açısından bir galibiyet oldu.Ama süpürülmeyi de hak etmediler açıkçası iyi oldu bu galibiyet.Her ne kadar sonlarda elleri ayaklarına dolaşsa da galibiyeti aldılar.Bulls'ta ise Rose'un kötü bir gün geçirmesi belki de mağlubiyetin en önemli nedeniydi.Ancak onla birlikte Deng ve Boozer da çok düşük yüzdeyle oynadılar.Büyük ihtimal Chicago'da bitecektir seri.

23 Nisan 2011 Cumartesi

Kavgacılara 1'er Maç Ceza



Play-off'lar her zaman gergin geçmiştir.Normal sezondan çok daha sert basketbol oynanır oynayamayanlar da elenir.Normal sezonda elini kolunu sallayarak turnike atanlar play-off'ta bu hareketleri yapamadan kendilerini yere serilmiş bulur.Bu yüzden de maçlarda elektriklenme olması kaçınılmaz.Nitekim bunlardan biri de dün gece Atlanta-Orlando maçında yaşandı.

Atlanta'nın pis işleri yapan oyuncusu Zaza bir pozisyonda Howard'la karşı karşıya geldi.Sert bir faulle durdurdu Howard'ı ancak Howard çaktırmadan dirseği çaktı Zaza'ya.Zaza itiraz ederken Jason Richardson geldi oraya ve sinirler iyice gerildi.Karşılıklı söz düellosu ve itişme sırasında Zaza 2-3 kere kafa atıyor gibi yaptı en sonunda J-Rich tokat gibi yapıştırdı bir tane buna daha sonra herkes araya girdi.Ancak J-Rich o kadar sinirliydiki onu durdurmak zor oldu.Howard gibi ligin en güçlü oyuncusu bile zorlukla tuttu.Daha sonra olaylar yatıştırıldı ve her 2 oyuncu da maçtan atıldı.

Nba yönetimi de 2 oyuncuyla ilgili karar vermek için toplandı.Toplantıdan her 2 oyuncunun da 1'er maç ceza aldığı sonucu çıktı.Böylece 2 oyuncu da Atlanta'da oynanacak 4.maçta oynayamayacak.2 takım adına kötü oldu.Dwight'ı tutmakta zaten sorun çekiyordu Atlanta.Zaza'da içlerinde bu işi en iyi başarmaya çalışan oyuncuydu.Orlando adına kötü oldu çünkü zaten Dwight'ın yanına bir türlü skor desteği sağlayamıyorlar yeterli düzeyde.J-Rich'in olmayacak olması kötü oldu.

Buyrun bu da kavganın görüntüleri.


Lakers Avantajı Tekrar Aldı



Nba'de günün son maçında Los Angeles Lakers New Oreleans Hornets'le New Oreleans'ta karşı karşıya geldi.İlk maçta evinde kaybedip büyük bir süpriz yaşamıştı Lakers ancak bu maçta çok daha kararlı bir Lakers vardı ve deplasmanda galip gelerek saha avantajını tekrar aldı Lakers.

Maçın ilk çeyreğine Artest-Bynum-Kobe üçlüsünün basketleriyle başlayan Lakers'a Hornets takım halinde sayılar bularak cevap verdi.Hornets'ta daha sonra Ariza devreye girdi ancak ona cevap Lakers'ın süperyıldızı Kobe Bryant'tan geldi.Hornets'ta ise bir diğer süperstar Chris Paul asistleri ve sayılarıyla farkın açılmasını önledi.Odom'un çeyrek sonundaki sayılarıyla ilk çeyrek 30-23 Lakers üstünlüğüyle geçildi.

2.çeyreğe pota altından etkili olarak başladı Lakers.Bynum-Odom-Barnes'ın sayılarıyla fark çift hanelere çıktı ancak Carl Landry art arda 5 sayıyla tekrar indirdi farkı.Kobe ve Bynum'ın sayılarına CP3 ve Okafor'la cevap verdi Hornets.Gasol'un da biraz olsun devreye girmesiyle Lakers önde kalmaya devam etti ve ilk yarı 51-42 sona erdi.



2.yarıya Okafor'un basketlerine Kobe Bryant peş peşe 2 üçlükle cevap verdi.Okafor'a Paul ve Ariza da eşlik edince fark biraz kapandı.Daha sonra Fisher ve Belinelli'nin karşılıklı üçlükleri geldi ve yine karşılıklı olarak Gasol'la Landry 4'er sayı attılar.Kobe'nin üçlüğüne Landry bir kez daha 4 sayıyla karşılık verdi.Çeyrek sonunda da Landry'le etkili oldu Hornets ancak Lakers farkın kapanmasına izin vermedi ve son çeyreğe 75-68 önde girdi.

Son çeyreğe seri başından beri ilk defa kıpırtılar gösteren Gasol'un ve sakatlıktan dönüşünün Lakers için çok önemli olduğu Blake'in üçlükleriyle girdi Lakers.Daha sonra tekrar Gasol'dan oynadı ve o da nihayet etkili olup art arda basketlerle Lakers adına farkı açtı.Jason Smith ve Okafor'un basketlerine Odom ve Kobe'nin serbest atışlarıyla cevap verdi Lakers.Daha sonra karşılıklı basketlerle geçti son bölüm.Lakers yaklaşmasına izin vermedi Hornets'in ve maçtan 100-86 galip ayrıldılar.



Lakers'ta Kobe Bryant 30 sayı 6 ribaunt,Gasol 17 sayı 10 ribaunt ve Bynum da 14 sayı 11 ribauntla oynadı.Hornets'ta ise Chris Paul 22 sayı 5 ribaunt 8 asist,Carl Landry 23 sayı 5 ribaunt,Okafor da 15 sayı 8 ribauntla oynadı.

Lakers önemli bir maçtan galip ayrıldı.Bu maçı kaybetseler belki de Hornets'in güveni iyice artacaktı kendilerine.Ama Lakers Kobe önderliğinde pota altındaki üstün fizik avantajını kullanarak maçtan galip ayrıldı.Lakers adına en önemli gelişme ise bu maçın son çeyreğine kadar hiç kendisi gibi oynamayan Gasol'un reaksiyon gösterip kendine gelmesiydi.Hornets ise mücadele etti ama bir yere kadar oldu ve Lakers maçı aldı.

Atlanta Öne Geçti



Nba'de günün 2.maçında saha avantajını Orlando'dan alan Atlanta evinde ağırladı Orlando'yu.Çok çekişmeli bir maç oldu.Geçen seneki seride oynanan ve ortalama 30 sayı farkla biten maçlardan alakası yoktu.Sonuçta Atlanta Hawks son dönemi iyi oynayarak maçı kazandı ve seride durumu 2-1'e getirdi.

Maça Al Horford'ın basketleriyle hızlı başladı Atlanta.Ancak daha sonra Nelson'ın asistleriyle de Orlando skor üretmeye başladı.Daha sonra Atlanta adına da Joe Johnson sahneye çıktı ve peş peşe 7 sayı yolladı Orlando potasına.Ancak Orlando Reddick'in sayıları ve üçlüğünün yanı sıra Richardson'ın üçlüğüyle de dengeyi sağladı Orlando ve ilk çeyrek 25-25 eşitlikle sona erdi.

2.çeyrekte Atlanta adına Jamal Crawford devreye girmeye başladı ve farkı 8 sayıya kadar çıkardı Atlanta.Ancak Richardson'ın sayılarıyla tekrar geriye gelmeye başladı Magic.Ama Joe Johnson tekrar devreye girdi ve art arda basketlerle farkı çift haneye kadar çıkardı Atlanta.Çeyreğin sonuna doğru Josh Smith'ten 4 sayı alan Atlanta'ya karşı Dwight ve 2 Richardson'la sayılar buldu Magic ve ilk yarı 51-42 Atlanta üstünlüğüyle bitti.



2.yarıda Hido,Howard,Richardson ve Bass'le etkili olarak başladı Magic.Ancak asıl toparlanma savunmadaydı.Savunmasını çok sertleştirdi Orlando ve Atlanta'ya sayı imkanı vermedi.Yaklaşık 8 dakika boyunca sadece 4 sayı yediler ve Howard'ı da kullanarak farkı kapattılar.Daha sonra Crawford ve Josh Smith ikilisiyle sayılar üretti Atlanta.Orlando'da ise Hido-Bass ve Nelson'ın sayıları vardı böylece son çeyreğe 66-62 Atlanta üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğin başında Quentin Richardson ve Nelson'ın art arda üçlükleriyle farkı kapatıp öne geçti Orlando.Ancak daha sonra Atlanta'da Jamal Crawford tekrar devreye girdi ve art arda sayılar buldu tecrübeli oyuncu.Crawford'a Al Horford'ta eşlik etti ve Atlanta tekrar farkı açıp 8 sayıya kadar çıkardı.Daha sonra Orlando'da serinin yıldızı Dwight Howard devreye girdi ve art arda basketlerle tekrar farkı kapatmasını sağladı takımının.Nelson ve Bass'in basketlerine Joe Johnson ve Al Horford karşılık verdi.1 sayı Atlanta öndeyken Hidayet çok kötü bir tercih kullanıp el üstü üçlük attı isabet bulamadı.O kadar kötü bir tercihtiki maç sonrası Stan Van Gundy "Korkunç bir tercih.Korkunç bir seçim" dedi bu şut sorulduğunda.Yine de son hücum Orlando'daydı.Kazanma şansları vardı ama Atlanta'yı durdurmalıydılar.Ancak Jamal Crawford son ana kadar topu elinde tutup Nelson'ın üstünden zor pozisyonda panyalı üçlüğü yolladı ve umutları bitirdi.Atlanta maçtan 88-84 galip ayrıldı.



Atlanta'da benchten gelen Jamal Crawford 23 sayı,Joe Johnson 21 sayı 5 ribaunt 5 asist ve Josh Smith'te 15 sayı 10 ribauntla oynadı.Orlando'da ise Dwight Howard 21 sayı 15 ribaunt,Jason Richardson 14 sayı 9 ribaunt,Jameer Nelson 13 sayı 5 ribaunt 10 asistle oynadı.

Atlanta çok iyi yürek koydu bu maçta.İşin mücadele yönünü çok iyi yaptılar ve takımca sorumluluk aldılar.Orlando'da ise Hidayet ne yazıkki felaket bir seri geçiriyor.Howard'ın yanına bir türlü yardımcı skorer çıkartamıyorlar bu yüzden.Atlanta'nın geçen seneki seriden alakası yok keza Orlando'da da büyük sıkıntılar var.Kimyayı bir türlü oturtamadılar.Nitekim Arenas bu maç hiç süre almadı.Bu seriyi geçseler bile değişmezlerse ilerisi çok zor.

Boston Knicks'i Farklı Geçti



Nba'de dün gecenin ilk maçında Boston Celtics 7 yıl sonra ilk defa bir play-off maçına ev sahipliği yapan Madison Square Garden'da New York Knicks'le karşılaştı.Çok iyi hücum etti maç boyunca Boston ve maçtan farklı bir şekilde galip ayrılıp seride durumu 3-0'a getirip işi bitirme noktasına getirdi.

Boston ilk çeyreğe Paul Pierce önderliğinde fırtına gibi başladı ve Pierce'ın 7 sayısıyla maça 9-0'lık seriyle başladı.Knicks hücumda sayı bulmakta zorlanırken Pierce ve Ray Allen'ın üçlükleriyle çift hanelere çıktı fark.Ardından da Pierce,Jermaine,Garnett ve Rondo'nun sayılarıyla fark 17'ye kadar çıktı.Ancak Knicks 2.maçın yıldızı Carmelo ve Shawne Williams'la sayılar bulup farkı indirdi tek hanelere.Jeff Green ve Pierce'ın sayılarına Bill Walker ve Anthony Carter'la cevap verdi Knicks ve ilk çeyrek 27-20 Boston üstünlüğüyle geçildi.

2.çeyreğe Boston Allen ve Green'in sayılarıyla girerken Knicks'te Amar'e,Douglas,Walker ve Williams sayılar buldu.Boston Ray Allen'ın art arda sayılarıyla farkı tekrar çift hanelere çıkardı ancak Knicks Melo ve Williams'ın sayılarıyla tekrar indirdi farkı.Çeyrek sonuna doğru karşılıklı basketlerle geçildi ve devre 52-44'lük Boston Celtics üstünlüğüyle geçildi.



2.yarıya Rondo'nun asistleriyle Ray Allen ve Paul Pierce'ın art arda basketleri ve üçlükleriyle başladı Boston.Knicks'te ise sakat olan Billups'ın yerine ilk beş çıkan Toney Douglas sayılar üretti.Ancak daha sonra savunmasını da sertleştiren Boston hücumda da Rondo,Garnett ve JO'yla sayılar buldu ve farkı 20'ye kadar çıkarttı.Daha sonra çeyrek karşılıklı basketlerle geçildi.Knicks hücumda çok zorlandı Boston'ın sert savunmasında ve son çeyreğe 86-63'lük Boston üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğe Jeffries ve Douglas'ın sayılarıyla başlasa da Knicks Boston adına Pierce art arda sayılarla farkın azalmasını önledi.Ardından da Rondo hem asistleriyle hem sayılarıyla kontrolü elinde tuttu.Müthiş oynadı Rondo ama Ray Allen ve Paul Pierce ta bir o kadar harikalardı hücumda.Douglas ve Williams'ın son dönemdeki sayılarına Glen Davis cevap verdi ancak bu sadece skoru değiştirdi ve Boston Celtics karşılaşmadan 113-96 galip ayrıldı.



Boston'da 6-8 üçlükle oynayan Paul Pierce tam 38 sayı üretti.Keza bir başka tecrübeli yıldız Ray Allen 8-11 gibi müthiş bir yüzdeyle üçlük atarak 32 sayıyı Knicks potalarına yolladı.Rondo ise 15 sayı 11 ribaunt ve tam 20 asistle triple double yaptı.Knicks'te ise benchten gelen Shawne Williams 17 sayı 6 ribaunt,düşük yüzdeyle oynayan Melo ise 15 sayı 11 ribaunt 6 asist ve Toney Douglas 15 sayıyla oynadı.

Boston müthiş hücum etti gerçekten.Rondo önderliğinde müthiş şut atan Pierce ve Allen'la hiç sıkıntı çekmediler.Savunmada da gayet iyi bir performans sergilediler.Melo'yu durdurdular.Billups sakatlığı yüzünden oynamadı zaten.Amar'e de keza sakatlığı nedeniyle tam perfromans gösteremedi.Bu yüzden de bu sefer farklı kaybettiler ve Boston adına serinin en rahat maçı oldu ve artık işi bitirme noktasına getirdiler.

Dallas Portland'tan Çıkamadı


Yazıya başlamadan önce neden bu kadar gecikti diyenler olabilir.Kişisel sebeplerden dolayı giremedim yazıyı özür dilerim herkesten bu konuda.

Evet yazıya geçecek olursak Nba'de günün son maçında Portland'la Dallas serinin Portland'taki ilk maçında karşı karşıya geldi.Dallas 2-0'lık avantajla buraya geldi ancak Portland müthiş seyirci desteğini de arkasına alarak Dallas'a galibiyet şansı vermedi ve durumu 2-1'e getirdi.

Maça Aldridge ve Mathews'un sayılarıyla çok hızlı giren Portland bir anda 10-2 öne fırladı.Dallas Terry ve Marion'ın sayılarıyla biraz olsun indirdi ancak Matthews tekrar 2 üçlük daha yolladı ve farkı çift hanelere çıkardı Portland.Dallas Kidd-Terry-Nowitzki üçlüsüyle sayılar üretti.Portland ise müthiş bir ilk çeyrek oynayan Matthews'la birlikte Camby'le de skor üretti.Dallas Terry'nin serbest atışlarıyla farkı biraz olsun indirdi ve ilk çeyrek 28-23 Portland üstünlüğüyle geçildi.



2.yarıya Nowitzki'nin basketinden sonra Terry'nin art arda 2 üçlüğüyle hızlı girdi Dallas ve farkı kapatıp öne geçti.Marion ve Kidd te bu ikiliye destek verdi bir nebze.Portland'ta ise Matthews ve Aldridge sayılar buldu.2 takımında iyi savunma yaptığı bu çeyrekte Portland adına sonlara doğru ilk 2 maçta aldığı sürelerden memnun olmayan ve bunu sesli olarak dile getiren Brandon Roy girdi ve art arda sayılarla takımını taşıdı.Çeyrek sonuna doğru Portland serbest atış çizgisinden etkili oldu ve son çeyreğe 75-72 önde girdi.

Son çeyreğe Batum ve Wallace'ın 10 sayısıyla çok hızlı girdi Portland ve farkı 13'e kadar çıkarttılar.Bu dakikadan sonra taraftarının da desteğini alıp iyice morallendi Blazers.Dallas'ta günün başarılı isimleri Terry ve Nowitzki tekrar devreye girdi ve farkı azaltmaya başladılar.Portland Aldridge ve Miller'la sayılar bulsada Barea,Nowitzki ve Kidd'İn basketleriyle fark 3'e kadar indi.Ancak Portland serbest atış çizgisinden hata yapmadı ve maçı 97-92 kazandılar.



Portland'ta Matthews 25 sayı,Lamarcus Aldridge 20 sayı,Miller ve Roy da 16'şar sayıyla oynadılar ve galibiyette pay sahibi oldular.Dallas'ta ise benchten gelen Jason Terry 29 sayı 7 asistle,Nowitzki de 25 sayı 9 ribauntla oynadı.Ancak bu 2 oyuncu hariç çift hanelere çıkan olmadı.

Portland kritik bir maçı aldı taraftarının önünde.Skoru çok daha iyi dağıtıp rol oyuncularından aldığı katkıyı azalttılar Dallas'ın.Savunma adına "Nasıl olsa bir daha atamaz" diyip boş bıraktıkları şutlara el kaldırdılar bu sefer.Bu da meyvesini verdi tabiki onlar adına.Seri çok daha zevkli bir hal almaya başladı.Bakalım kırılma noktası ne olacak.
2.çeyreğe hızlı başladı Dallas.Farkı kapattılar Nowitzki ve Terry önderliğinde ardından öne geçtiler.Portland ise Roy-Aldridge ikilisiyle sayılar buldu.Karşılıklı basketlerle geçti 2.çeyrek.Dallas'ta Dirk ve Terry öne çıkarken Portland'ta Roy,Matthews ve Miller sayılar üretti.Dirk Nowitzki'nin üçlüğüne Portland'tan cevap Matthews'la geldi ve ilk yarı 54-52 Portland üstünlüğüyle bitti.

22 Nisan 2011 Cuma

Miami'de Süpürgeler Hazır



Nba'de günün 2.maçında Philadelphia 76ers evinde Miami Heat'i ağırladı.Miami yıldızlarının son çeyrekteki performansıyla sonuca gitti ve seride durumu 3-0'a getirip işi süpürme noktasına getirdi.

Maça Iguodala'nın asistleri ve diğer oyuncuların sayılarıyla fırtına gibi girdi Sixers.9-0'lık seriye Heat'ten tecrübeli pivot Ilgauskas 4 sayıyla dur dedi.Daha sonra Heat süper üçlüsünün sayılarıyla farkı indirmeye başladı.Sixers adına Louis Williams art arda basketler buldu ve Holliday'in de üçlüğüyle fark çift hanelere çıktı.Çeyrek sonunda Mike Bibby ve Louis Williams'ın karşılıklı üçlükleri geldi ve ilk çeyrek 29-21 Sixers üstünlüğüyle sona erdi.

2.çeyreğe Lebron James'in sayılarıyla giren Heat savunmasını da biraz daha sertleştirdi ve rakibine sayı imkanı tanımadı.Heat'te daha sonra Wade art arda sayılar bulurken Sixers adına ön plana çıkan isim 2.maçın silik ismi Elton Brand oldu.Ardından da Heat süper üçlüsünün sayılarıyla tekrar farkı indirdi.Meeks'in üçlüğüne James Jones arka arkaya 2 üçlükle karşılık verdi ve fark 1'e indi.Sixers'ta Brand'in sayılarına Heat adına Wade cevap verdi ve ilk yarı 52-50 Sixers üstünlüğüyle geçildi.



2.yarıya Bosh James ve Big Z'nin sayılarıyla giren Heat farkı kapatıp öne geçti.Ancak Sixers Brand ve Meeks'in basketleriyle buna cevap verdi.Ardından da Holliday'in arka arkaya sayılarıyla tekrar farkı 8'e kadar çıkardı Sixers.Heat adına Ilgauskas hücum ribauntlarında çok etkili oluyordu.Birçok kez hücum ribauntu alıp bunlardan Heat adına çok önemli basketler çıkardı tecrübeli oyuncu.Oyun sıkıştığında önemli fırsatlar yarattı.Nitekim 8'e çıkan farkı da indirdi Ilgauskas 3 hücum ribauntu ve 4 sayıyla.Heat süper üçlüsünün tekrar devreye girmesiyle skoru eşitledi.Hawes,Iggy ve Williams'ın sayılarına James ve Wade'le yanıt verdi Heat ve son çeyreğe 75-73'lük Philadelphia üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğe Heat yine süper üçlüsünün sayılarıyla girdi ve farkı kapatıp öne geçtiler.Farkı da 9'a kadar çıkardı art arda gelen sayılarla Heat.Ayrıca savunmada da iyi işler yaptılar bu dakikalarda ve Sixers sayı üretmekte zorlandı.Iguodala art arda sayılarla farkı biraz olsun indirdi.Ancak çok iyi bir son çeyrek geçiren Heat üçlüsüne engel olamadılar ve karşılaşma 100-94 Miami üstünlüğüyle sonlandı.



Miami'de ilk 2 maç pek iyi oynamayan Wade bu maçta eski haline dönerek 32 sayı 10 ribaunt 8 asistle oynadı.Ona Lebron James 24 sayı 15 ribaunt 6 asistle ve Chris Bosh 19 sayı 6 ribauntla oynadı.Sixers'ta Elton Brand 21 sayı 11 ribaunt, Jrue Holliday 20 sayı 8 asist ve yine düşük yüzdeyle oynayan Andre Iguodala 10 sayı 10 asistle oynadı.

Miami zor bir maçtan süper üçlüsünün çok iyi performansıyla galip ayrıldı.Özellikle son çeyrek oyunu domine etti bu 3 oyuncu.Sixers ise iyi mücadele etti ancak skor avantajını koruyamadılar ve savunmada da bir türlü Heat'i durduramadılar.Sixers adına Iguodala'nın kötü performansı belki de serinin bu hale gelmesindeki temel etmen.Artık Heat işi bitridi.Pacers gibi Sixers'ın da en fazla 1 galibiyet alabileceğini düşünüyorum.

Bulls İşi Bitirmek Üzere



Nba play-off'larında günün ilk maçında Bulls'un 2-0 önde olduğu seride Indiana Pacers evinde Chicago Bulls'u ağırladı.Çok çekişmeli geçen maç sonucu Chicago Bulls kritik anları daha iyi oynayarak maçı kazandı ve seride durumu 3-0'a getirip işi bitirme noktasına getirdi.

Maça Deng ve Granger'ın karşılıklı sayılarıyla başlandı.Daha sonra ise Indiana'da Hibbert Bulls'ta ise Taj Gibson art arda sayılar buldular.Karşılıklı basketlerle geçen ilk çeyrekte Bulls adına Luol Deng hem sayılarıyla hem de asistleriyle hücumda takımının yükünü çekiyordu.Çeyrek sonunda da Deng'in asisti Rose'un üçlüğü geldi ve ilk çeyrek 21-17 Bulls üstünlüğüyle geçildi.

2.çeyrek te Bulls adına yine Deng ön plana çıkan isimdi.Pacers'ta ise benchten gelen isimler sayı bulurken bunlar arasında serbest atış çizgisinden de sayılar bulan Mcroberts biraz daha ön plandaydı.Mcroberts'ın sayılarıyla farkı kapatan Pacers George'un smacıyla farkı 5'e çıkardı.Ancak Bulls pota altından sayılar bularak farkı kapattı tekrar.Collison'ın basketiyle de ilk yarı 42-42'lik eşitlikle sona erdi.


2.yarıya da karşılıklı basketlerle başlanırken her 2 takım da savunmada gerçekten çok iyi gayret gösteriyorlardı ve rakip takımın sayı bulmasını zorlaştırıyorlardı.Collison'ın sayılarına Deng ve Noah'la cevap verdi Bulls.Daha sonra her 2 takım da şutlarından yararlanamadılar.Pacers Granger,Jones ve Hansbrough'la sayılar bulurken Bulls ta Rose'un serbest atışları ve Deng'in basketiyle onlara cevap verdi..Çeyrek sonuna doğru Rose ve Deng'in sayılarına Dahntay Jones ve Mike Dunleavy'le karşılık verdi Pacers ve son çeyreğe 65-64 Bulls üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğe Price ve Jones'un sayılarıyla giren Pacers taraftarının da desteğini arkasına aldı.Ancak Bulls ta Korver'ın basketleri ve Rose'un serbest atışlarıyla sayı bulup farkı kapattı.Hansbrough ve Granger'ın sayılarına Korver'la cevap verdi Chicago.Son anlara çok büyük çekişme içinde girildi.Bulls 18 saniye kala Rose'un turnikesiyle 2 sayı öne geçti.Pacers'ta ise Granger 2 saniye kala kullandığı üçlükten sayı bulamadı ve Chicago maçtan 88-84 galip ayrıldı.


Bulls'ta Rose çok düşük bir yüzdeyle oynadığı karşlaşmada serbest atış çizgisinden çok isabet bularak 23 sayı 3 ribaunt 2 asistle oynadı.Bulls adına asıl katkı Luol Deng'ten geldi.21 sayı 6 ribaunt 6 asistle oynadı yıldız oyuncu.Noah ta 11 sayı 11 ribauntla eşlik etti onlara.Pacers'ta ise 21 sayı 4 ribaunt 2 asistle oynayan Granger'a destek olarak sivrilen bir isim çıkmadı.

Pacers galibiyete çok yaklaştı.Taraftarının önünde çok ta iyi mücadele ettiler ancak Bulls kritik anlarda Rose ve Deng gibi oyuncularından gelen katkıya ek olarak Korver'dan da çok önemli katkı alıınca  galibiyeti aldılar.Pacers savunmada çok iyi bir performans sergiledi.Özellikle çaylak George müthiş bir savunma yaptı Rose üzerinde.Pota altında Boozer'ı da iyi durdurdular ancak Hibbert'ın fizik üstünlüğüne rağmen bir türlü beklenen katkıyı verememesi çok büyük handikap oldu onlar adına.Sonuç olarak Bulls işi bitirme noktasına getirdi.Maksimum 1 maç alabilir şu saatten sonra Pacers.