28 Şubat 2011 Pazartesi

Aynı Yüzler Farklı Formalar

Çok hareketli bir takas dönemini geride bıraktık malum.Birçok oyuncu yer değiştirdi yeni şehirlere yeni takımlara gitti.Artık takımlarıyla maçlara çıkmaya başladı bu oyuncular.Melo ve Billups'ın resimlerini daha önce vermiştik.İşte yeni takımlarının formasıyla diğer oyuncuların resimleri...

                                                       Deron Williams-New Jersey Nets


Raymond Felton-Denver Nuggets

                                                     Devin Harris-Utah Jazz

                                                      Danilo Gallinari-Denver Nuggets


                                                      Shane Battier-Memphis Grizzlies


                                                        Aaron Brooks-Phoenix Suns


                                                        Kirk Hinrich-Atlanta Hawks


                                                        Derrick Favors-Utah Jazz


                                                      Jeff Green-Boston Celtics


                                                      Gerald Wallace-Portland Trail Blazers


                                                      Nenad Kristic-Boston Celtics


                                                      Wilson Chandler-Denver Nuggets


                                                      Hasheem Thabeet-Houston Rockets



Kendrick Perkins-Oklahoma City Thunder

3,2,1 Frye!!!

Suns dün gece Pacers'ı uzatmada da olsa 110-108 geçmeyi başardı.Suns'a galibiyeti forvet Channing Frye'ın attığı son saniye basketi getirdi.

Kenardan topu oyuna sokan Suns topu Nash'le buluşturdu.O da sağ tarafa Frye'a yolladı.Frye'ın karşısında iyi bir savunmacı olan Brandon Rush vardı.Rush fake'i yemedi ama Frye kaldırıp el üstü şutu yolladı ve takımına galibiyeti kazandırdı.İşte Frye'ın maç kazandıran buzzer'ı.

Ne de Olsa Eski Toprak



Grant Hill..O kadar ssakatlık yaşadı ağır sakatlıklar hem de.Ama ayağa kalkmasını bildi.Çünkü müthş bir profesyonel ve Nba'in en düzgün oyuncularından birisi.Ben de çok severim ve takdir ederim kendisini.Dün gece de Suns'ın Pacers'ı uzatmada yendiği maçta eski günlerden bir performans gösterdi Grant Hill.

26 şut kullandı tecrübeli oyuncu bu şutlarda 14 isabet buldu Hill.Güzel bir yüzdeyle tam 34 sayı attı "Eski Toprak"..Gerçekten saygı duyulası bir performans.Hill ayrıca 9 ribaunt ve 4 asist yaparak oyunun diğer alanlarında da katkı verdi.Yaşına ve yaşadıklarına rağmen müthiş bir performans Hill'den.Galibiyette büyük rol oynadı ve tabiki günün performansları köşemize alıyorum onu:..

Kevin Love Coştu-3



Kevin Love bu sezon müthiş oynamaya devam ediyor.Üst üste double-double yapma rekorunu kıran Love performansını düşürmeden devam ediyor.Dün gece de Minnesota'nın Golden State'i 126-123 yendiği maçta abartı istatistikler yakalayarak takımına galibiyeti getirdi.

Love kullandığı 13 şutta 8 isabet buldu.Ama serbest atış çizgisinde çok zaman geçirdi.Oradan 23 şuttaa 18 isabet buldu Love ve maçı 37 sayıyla tamamladı.Tabi bu kadar sayı atmışken ribaunt almadan olmaz Love için.Tam 23 ribaunt aldı Love ve double double'ı tamamladı.37 sayı 23 ribaunt...Fantasy oyunlarında kadrosunda Love bulunanlar bayram etmiştir.Gerçekten süper ve vahşi istatistikler.Doğal olarak günün performansları bölümümüzde yer alıyor Love.

26 Şubat 2011 Cumartesi

cCc Sabri #55 cCc


cCc koyduğuma göre bu postun inci sözlükle alakalı olduğu açık.İBB'nin taraftar grubu olan inci sözlük üyelerinden oluşan Boz Baykuşlar,yine orjinalliğin zirvesine çıkmışlar.

Gerçekten müthiş.

Superman İş Başında



Orlando Magic'e bu sezon takaslar sonrasında da istenilen performansı veremiyor.Ancak Magic'in All-Star pivotu Dwight Howard müthiş bir form yakaladı.Dün gece de Orlando'nun Thunder'ı 111-88'le yendiği maçta harika oynadı Dwight ve galibiyeti kazandırdı takımına.

r yüzde yakaladı.Harika oynadı gerçekten Dwight ve tam 40 sayı attı Howard ve fiziksel üstünlüğünü müthiş kullandı.Ayrıca 15 ribaunt ve 6 blok ta yaparak pota altında tam bir hakimiyet kurdu.Müthiş oynadı Howard ve tabiki takımının galibiyetinin baş mimarı oldu.Böylece de günün performansları köşemizde yer alıyor nam-ı diyar Superman...

25 Şubat 2011 Cuma

FW33 Huzurlarınızda



FW33 yani Williams takımının 2011 aracı,son halini uzun bi müddet basına tanıtmayan Williams sezonun başlamasına yakın zamanlarda basına tanıtımını yaptı.Test sürüşlerine siyah arabayla katılan Williams artık yarışlara yeni aracı ile katılacak.

Oscar Bosh'un

Dün gece Nba'de Doğu Konferansı'nın 2 iddalı takımı karşı karşıya geldi.Bulls evinde Heat'i mağlup etti.Bu mağlubiyetin önemli sebeplerinden biri de Heat'in All-Star forveti Chris Bosh'un kullandığı 18 şutta sadece 1 isabet bularak berbat bir oyun ortaya koymasıydı.Felaket oynadı Bosh gerçekten bir uzun oyuncu için rezalet ötesi.Ama Bosh'un yaptıkları bununla sınırlı değildi.

Bosh baktı baskette olmuyor şansını bir de oyunculukta denedi.Bir pozisyonda Boozer'ı savunan Bosh Boozer topu kafasının üstünden geçirirken bir anda kendini yere fırlattı.Boozer'ın dirseği Bosh'un uzağından geçiyor.Herhangi bir temas yok.Ama Bosh sanki Boozer direk suratına dirseği yapıştırmış gibi kendini geriye doğru fırlattı.Zamanlamada biraz sorun oldu.Boozer topu geçirdikten 1-2 saniye sonra attı kendini ama olsun başlangıç için yine de güzel bir oyunculuk Bosh'tan.İşte o pozisyon...

Brooks Suns'ta

Takas süresinin bitmesiyle biten takasların açıklanmasına devam ediliyor.Houston Rockets'la Phoenix Suns  arasında bir takas gerçekleşti.Bu takasla geçen senenin En Çok Gelişme Kaydeden oyuncusu Aaron Brooks
Suns'a giderken karşılığında Dragic ve 1.tur draft hakkı Rockets'a geçti.

Phoenix'in Brooks'u almasıyla son dönemde ortaya çıkan Nash takası dedikoduları artacaktır.Brooks özellikle geçen sene önemli çıkış yaptı.Bu sene de iyi oynuyordu ancak sakatlıklardan çok çekti.Onun gelişiyle Nash'in süreleri azalacaktır muhtemelen dinlendirilmek için.Çift guard ta oynayabilirler ama savunmada sıkıntı çekerler.Brooks'un Houston'da ilk beşteki yerini Lowry'e kaybettiği için mutsuz olduğunu biliyorduk ancak burada da durum değişmeyecek gibi.Nash takası düşünülerek yapılmadıysa gereksiz bir takas diye düşünüyorum.

Rockets adına Brooks'tan ve muhtemelen alacağı yüksek kontrattan kurtuldular üstüne Dragic ve draft hakkı aldılar.Onlar da büyük ihtimal draft hakkını daha çok önemsiyorlardır.Dragic'ten gelecek katkı da onlar için ekstra olur.

Dengeli bir takas olmuş ama gereksiz de bir takas olmuş.2 takımında buna ihtiyacı yoktu diye düşünüyorum.

24 Şubat 2011 Perşembe

Battier Memphis'te


Yaklaşık 15 gün önce Houston'ın uzun aradığından ve Ömer'i düşündüklerinden söz etmiştik buradaÖmer'in takas olmasını beklerken Semih'in olması bizi şaşırttı.Ancak Ömer'in gitmemesine sevindim şahsen.Her neyse,asıl mevzuya gelirsek;

Memphis Grizzlies'a Gelenler:Shane Battier

Houston Rockets'a Gelenler:Hasheem Thabeet,2.tur Draft Hakkı

Bu takasta karlı çıkan tarafın kesinlikle Memphis Grizzlies olduğunu düşünüyorum.Ayrıca Thabeet'in kontratı gelecek 2 yıl devam edip artış gösterirken,Battier'ın 7 md'lık kontratı bu sezon sona eriyor.Ayrıca Battier'ın nasıl bir oyuncu olduğunu hepimiz biliyoruz.Gerek savunma,gerek uzak mesafeli şutları..

Thabeet 2009 Draft'ında 2 numaradan seçilmişti.Ancak daha sonrasında gösterdiği performansla birlikte D-League'in yolunu tutmuştu.Bununla birlikte bu sezonda hiç bir varlık gösteremedi.Rockets'da daha fazla süre alacağı aşikar ancak 2.sıradan seçilmeyi hak edecek bir performansı hiç bir zaman gösteremeyeceğine inanıyorum.Bu sezonda 8 dakika ortalamasıyla 1.2 sayı 1.7 ribaund istatistiklerine sahip.

Memphis'în bu sezonki yeri açısından önemli bir hamle olduğunu düşünüyorum.

Daniels Kings'te


Takas yağmurunda pekte önemsenmeyen bir kaç haberden biri oldu.Boston Celtics'de forma giyen ve Magic maçında yaşadığı talihsiz sakatlıktan beri oynamayan Marquis Daniels para karşılığında Sacremento Kings'in yolunu tuttu.

Gerald Wallace Portland'ta



Takasın bitiminden sonra açıklanmaya başladı birer birer gerçekleşen takaslar.Bobcats sonunda Gerald Wallace'ı takas etti.Wallace'ı Portland'a yollayan Bobcats karşılığında Joel Pryzbilla ve 2 tane 1.tur draft hakkı aldı.

Zaten son günlerde konuşulan bir takastı.Portland büyük iş yaptı.G-Wall Aldridge-Roy için müthiş bir tamamlayıcı yıldız.Roy'un biraz da iyileşmesiyle Batı'da üst seviyeleri zorlayacaklardır.Batum'un benche geçmesiyle benchleri de baya güçlendi.Gerald Wallace çok iyi bir savunmacı onların sertliğini üst seviyeye çekecektir tabiki.Miller-Roy-GWall-Aldridge-Camby beşi çok sağlam bir beş.Benchtende Matthews,Fernandez,Batum gibi oyuncularla çok güçlü bir kadro oluşturdu Portland.Bence müthiş bir takviye oldu onlar adına.

Bobcats açısından bakacak olursak Gerald Wallace gibi değerli bir parçayı sadece Pryzbilla'nın 7 milyon dolarlık biten kontratıyla değiştirmek Jordan'ın yöneticilik kariyerine bir kötü halka daha olarak eklendi bence.Draft haklarında pek üst seviyede olmayacaktır.Bu yüzden elde sadece 7 milyon dolarlık bir boşluk kaldı bu takaslar adına diye düşünebiliriz draft'tan steal yapmadıkları sürece ki Jordan'ın draft kariyerine bakacak olursak imkansız.Onlar için kötü bir hamle oldu.Böylece tam anlamıyla rebuilding'e girmiş oldular.

Bu takastan kesinlikle Blazers'ın karlı çıktığını düşünüyorum.Dediğim gibi Roy'un da iyileşmesiyle Batı'da iddalı bir takım konumuna gelebilirler.O parçalara sahipler.

Boston-Thunder Takası Gerçekleşti



Takas süresinin bitmesine yakın art arda gerçekleşmeye devam ediyor takaslar.Son olarak Oklahoma City Thunder ve Boston Celtics arasında bir takas gerçekleşti.Takas sonucu Celtics Jeff Green ve Nenad Kristic'i kadrosuna katarken Kendrick Perkins ve Nate Robinson Thunder yolunu tuttu.

Bu takasın da dedikodusu yoktu hiç ortalıkta.Thunder'ın Jeff Green'i takas etme düşüncesi vardı ama bu konuda bir dedikodu yoktu.Keza Boston da Perkins'i yollayacak diye dedikodular çıkmamıştı.İlginç bir gelişme oldu 2 takım adına da.

Boston cephesinden bakacak olursak bu takasla uzun rotasyonları iyice güçsüzleşti.Shaq'ın saplık durumları malumken Kristic-Semih ikilisi son derece yetersiz.Olası bir Magic eşleşmesinde Dwight Howard'a karşı çok büyük sorunlar yaşarlar keza Lakers'a karşı da.Jeff Green'in gelişiyle hem Pierce hem de Garnett biraz daha rahatlayacaktır.Ayrıca yaşlanan Boston kadrosu için yeni bir soluk olacaktır.Ancak Boston adına doğru isim bence Green değildi.Rotasyonlarına bakacak olursak Green'in burada iyi bir yer edinebileceğini düşünmüyorum.Ama Marquis Daniels'ın sakatlığı sonucu iyice daralan benchleri için iyi bir hamle olabilir.Perkins'in de kontratını uzatmak için fazla şeyler istemesi üzerine hiçbir şey almadansa bu 2 oyuncuyu almak mantıklı oldu onlar adına.Yine de dediğim gibi Jeff Green doğru isim değildi.Kristic te Boston'un o sert savunması için ortadaki adam olmak için fazla yumuşak.

Thunder cephesinden bakacak olursak Ibaka'nın çıkışı sonrası zaten Green'i takas etme düşünceleri vardı.Bu sayede de kadroda en zayıf yer olarak gözüken pivot pozisyonuna Perkins'i kattılar.Perkins onların aradığı isim olabilir.Savunması sağlam ribaundlarda iyi bir oyuncu Perkins hücumda da kendi ekmeğini kendi çıkaran bir oyuncu.Nate Robinson'un işin içinde olması onlar için kötü oldu.Westbrook ve Maynor varken Nate'in pek süre almasını beklemiyorum.Bence çok iyi iş yaptı Thunder ve kadrolarını çok iyi takviye ettiler.Zayıflayan Batı'da daha üst sıralara çıkabilirler.

Boston'ın uzun rotasyonu çok zayıfladı dediğim gibi.Bu takası yaparlarken Green'in onların istediği isim olmadığını düşünüyorum.Kötü bir hamle olmuş bence onlar adına.Thunder'da gayet iyi bir hamleyle kadrosunu takviye etti.Zayıf noktayı çok güzel doldurdular.

Semih Erden Ayrıldı


NBA'deki takas yağmuru arasında en çok şaşırdığımız haberlerden biriydi şüphesiz Semih'in Cleveland yolunu tutması.

Takas'ın ayrıntılarını verelim ilk önce.

Boston Celtics'e Gelenler:Cleveland Cavaliers 2011 2.Tur Draft Hakkı

Cleveland Cavaliers'a Gelenler:Semih Erden,Luke Harangody

Boston Celtics gibi sağlam bir organizasyonda,o seviyedeki oyuncularlarLA-Shaq,Garnett,Pierce,Allen,Rondo-beraber oynaması,az süre alsa bile,bizler açısından büyük zevkti.

Onlarla idman yaptıktan J.J Hickson,Varejao'yla falan idman yapmak eziyet gibi gelebilir.Ayrıca Boston Celtics'in takip edilişi Cleveland Cavaliers'dan çok daha fazla olduğu için,göz önünde olamayacak Semih.Ne kadar iyi işler çıkarsa bile şişirme performans olarak gözükecektir.

Umarım hayırlı olur,pek sanmasam da..

Melo-Billups Knicks Formasıyla İlk Maçlarına Çıktı

All-Star'dan sonra nihayet çok konuşulan takas gerçekleşti ve Melo sonunda New York Knicks'e takas edildi.Melo'nun yanında bir başka All-Star ve Finaller MVP'si Chauncey Billups ta Knicks'e yollandı.Knicks'in yeni yıldızları dün gece Milwakuee'yle oynanan maçla ilk kez New York Knicks forması giydiler.İkisi de iyi bir başlangıç yaptılar ve galibiyette önemli rol aldılar.Melo 27 sayı 10 ribaunt Billups ise 21 sayı 6 ribaunt ve 8 asistle oynadı.İşte ikilinin ilk maçlarından bazı fotoğraflar...












Hinrich-Bibby Takası Gerçekleşti



Takas yasağına çok az bir süre kala takımlar birer birer hamlelere gitmeye başladı ve önemli oyuncular yer değiştiriyorlar.Son olarak Atlanta Hawks ve Washington Wizards 5 oyuncuyu içeren bir takasa gittiler.Takas sonucu Kirk Hinrich ve Hilton Armstrong Atlanta'ya giderken Mike Bibby,Maurice Evans,Jordan Crawford ve 2011 1.tur seçimi Washington'a yollandı.

Atlanta açısından bakacak olursak iyiden iyiye düşüşe geçtiler son dönemde ve çok ruhsuz bir oyun sergiliyorlar açıkçası.Ayrıca Doğu Konferansı'nda yapılan hamleler sonrası takımlar çok güçlendi.Bu yüzden üst seviyede kalmak istiyorlarsa onlar da birşeyler yapmalılardı.Bu sezon hiç istenileni vermeyen Bibby'i takas etmeye çalışıyorlardı.Kirk Hinrich iyi bir oyun kurucu.Takımı bir düzen içinde tutabilir.Yani onların Bibby'den beklediklerini yapabilir.Üstüne üstlük Bibby'den çok daha iyi bir savunmacıdır Hinrich..Hilton Armstrong'tan çok şey beklediklerini düşünmüyorum.Hinrich hamlesi biraz olsun toparlanmalarına yol açar bence.

Washington cephesinden bakarsak onlar Wall'un sürelerini arttırabilecek her türlü hamleye açıklar.Onun gelişimini hızlandırmayı amaçlıyorlar.Bibby'den de birşeyler beklediklerini düşünmüyorum.Belki Wall'a abilik yapmasını isteyebilirler ama Bibby bu konuda doğru kişi mi orası bilinmez.Ama onların asıl beklentisi bitecek olan 6 milyon dolarlık kontratı Bibby'nin.Bu sayede oluşturdukları takıma gerekli takviyeleri yapacak imkanı bulurlar.Maurice Evans iyi bir görev adamıdır iyi bir savunmacıdır.Ondan faydalanmayı düşünebilirler.Jordan Crawford D-League'e gider muhtemelen.Draft hakkı da ilk turun ortalarında olur muhtemelen.

Her 2 takımda amaçları doğrultusunda bence güzel bir takas yapmış.2 takımında kazançlı çıkacağını düşünüyorum bu takastan.

Baron Davis Cavs'ta Mo Williams Clippers'ta



Nba'de takas piyasası iyiden iyiye hız kazandı.Carmelo takası sonrası takaslar birer birer yapılmaya başlandı.Bir takas haberi de Clippers ve Cavs'tan geldi.Clippers guardı Baron Davis'i Cleveland'a yollarken karşılığında Mo Williams ve Jamario Moon'u aldı.Cavs bu takas sonucu ayrıca Clippers'ın ilk tur draft hakkını cebine koydu.

Bu da beklenmedik bir takas aslında.Bu 2 oyuncu için dedikodular vardı ama Cavs Mo'yu bırakmak istemediğini açıkladı ayrıca bu 2 takım için dedikodu yoktu yani  bu takas hakkında.Takasa ufak çaplı bakacak olursak Baron Davis son dönemde basketbola küskündü ancak Blake Griffin'in gelişi ona da heyecan getirdi.Şovu üstlenen adam olmayı seviyor Baron bu sene de paslarıyla hem Griffin'e hem de DeAndre Jordan'a güzel pozisyonlar hazırladı.Ama eski günlerinden çok uzakta kolay kolay da o seviyeye dönemez.Ayak çabukluğunu kaybetti ve fiziki açıdan da o seviyeye gelmesi imkansız hatta.Ayrıca Griffin'in getirdiği basketbol sevgisini burada bulamayacağından performansı düşebilir.Ya da bu takımın liderliğini ele alıp çok iyi performans ta gösterebilir bilinmez ama Clippers'ta yakalayabileceği havayı orada yakalayamaz diye düşünüyorum.Ama onlar burada daha çok draft hakkını önemsiyorlar gibi.O konuda da iyi bir şansları olabilir sene sonuna doğru Clippers çok ekstra işler yapamzsa.Bu sayede rebuilding için önemli bir hak kazanırlar.Kendilerinin de ilk sıradan seçmek için en şanslı takım olduğunu düşünürsek bu seneki draft onlar için önemli olacak.

Clippers cephesinde ise eğer Mo Williams sakatlık problemi yaşamazsa bence gayet iyi uyum sağlar.Yaşı da Baron'a göre daha genç.Ayrıca Baron'dan daha iyi bir şutör bu sayede Blake'in üstündeki baskıyı azaltır.Ama dediğim gibi sakatlık problemi yaşamaması lazım son zamanlarda sıkça yaşadığı gibi.Jamario Moon da çok iyi bir görev adamı.Savunması gayet iyi.O da bu genç kadro da bence iyi işler yapabilir.

Sonuç olarak Clippers kadrosunun çekirdeğini(Griffin-Gordon) oluşturmuş durumda.Bu sayede gözden çıkardıkları draft hakkının alınması gereken bir risk olduğunu düşünüyorum.Bence bu takastan Clippers daha karlı çıktı tabi eğer Mo sağlıklı kalırsa.

23 Şubat 2011 Çarşamba

Deron Williams New Jersey'de!

Takas sezonunun bitmesine çok az bir süre kala bombalar patlamaya başladı.Önce Carmelo Anthony takas oldu.Bu beklenen birşeydi ancak az önce bir bomba daha patladı ve Utah Jazz All-Star guardı Deron Williams'ı New Jersey'e yolladı.Nets karşılığında Devin Harris ve çaylak Derrick Favors'u kadrosuna kattı.

Çok şaşırdım gerçekten.Daha Jerry Sloan'ın ayrılmasının 2.haftası bile dolmadan onu yollattı denilen Deron Williams'ı da yollaması Utah'ın çok şaşırtıcı.Madem yollayacaktınız Jerry Sloan'ın suçu neydi diye sormadan edemiyor insan.Deron Williams'ın ayrılabileceği konuşuluyordu ancak ortalıkta bu konuda tek bir dedikodu bile yokken aniden bu takasın olması da bu haberin şaşırtıcışığını arttırıyor.

Takasa gelirsek New Jersey çok büyük bir iş yaptı ancak burda Utah'ın mantığını anlamak çok zor.Yukarıda dediğim sebeplere ek olarak Deron Williams gibi ligin en değerli oyun kurucuları arasında gösterilen üstüne üstlük genç bir oyuncuyu All Star olsa da "overrated" damgası yiyen ve son senelerde sakatlıklardan çok çeken Devin Harris ve daha kendini ispat edememiş bir çaylak Derrick Favors karşılık takas etmeleri çok anlamsız geldi bana.Favors'un gelecek vaad ettiğini düşünelim ama Utah'ın kadrosunda Milsap,Al-Jeff ve Memo gibi üst düzey uzunlar arasında ne kadar süre bulabileceği meçhul.Draft hakları nolucak orası da belli değil.Yani madem takas etme niyetleri var kesinlikle bundan daha iyi bir paket alabilirlerdi.Bazı sebepler olduğu çok açık bence.Sloan olayından sonra sanırım Deron'a olan güven çok azaldı ama yine de acele yaptıkları için bence ciddi zarara uğradılar.Denver'dan ders almaları lazım.Elleri çok güçsüzken bile Melo karşılığında neler aldılar yoğun pazarlıklar sonucu.

Nets cephesinden bakacak olucak olursak bence süper oldu bu hamle.Belki Melo'yu alamadılar ama Deron bence Melo'dan çok daha faydalı olacaktır.Takımın üzerine kurulacak oyuncular Lopez ve Deron'un yaşı çok genç.Üstüne üstlük çok iyi bir iç dış kombinasyonu oluşturabilirler.Doğru hamleleri yapacak boşlukları da var.Eğer düzgün oynarlarsa kartlarını ilerleyen zamanlarda şampiyonluğun iddalı bir adayı olabilirler.Tabi Deron'u ellerinde tutmaları lazım.Böylece dün yaptıkları Troy Murphy takası da daha mantıklı bir hal aldı.Bu sene artık geçti ama gelecek sezona dişli bir rakip olurlar.Ama dediğim gibi Deron'u kalmaya ikna etmeleri lazım mutlaka.New Jersey adına olumsuz bir gelişme oldu bile.Deron takas olduğunu duyunca şok olmuş ve çok mutsuz olduğu söyleniyor.Şehre gidince alışır belki.

Evet çok şaşırtıcı ve önemli bir takas oldu.Kişisel kanaatim New Jersey'in çok büyük bir iş yaptığı.Sonuçta bence Utah'ın bu acelesi onlara pahalıya patlayabilir.Çok ucuza gitti Deron diye düşünüyorum.Bombalar patlamaya başladı bakalım ilerleyen günlerde neler olacak...

Murphy Gsw'de


Az önce gerçekleşen takasta Golden State Warriors ve New Jersey Nets anlaşma sağladı.

Carmelo takasında adı birçok kez anılan Nets organizasyonu büyük balık kaçırıp,ufak balıklar peşinde koşmaya devaM ediyor.Yaz aylarında maaş sınırında çok iyi bir boşlukları olmasına rağmen,serbest kalan yıldızlardan bir tanesini bile kadrosuna katamayan Nets bu senenin son treni olan Melo'yu da kaçırmıştı.

Ancak az önce Yahoo'nun geçtiği habere göre;

New Jersey Nets'e Gelenler:Brandon Wright+Dan Gadzuric

Golden State Warriors'a Gelenler:Troy Murphy+2012 2.tur draft hakkı.

Böylece 4 yıl aradan sonra Murphy draft edildiği takıma dönmüş oldu.

22 Şubat 2011 Salı

Kobe Bryant'ın Thy Reklamı

Kobe Bryant'ın ülkemizi de yakından ilgilendiren Thy'yle sponsorluk anlaşması sonucu çektiği ilk reklam filmi yayınlandı.Çok büyük bir olay
gerçekten müthiş bir reklam.Anlatmaya gerek yok bunu.

Reklama kısaca değinecek olursak güzel olmuş reklam tabiki.Eğlenceli olmuş.Konu ne olursa olsun yine de Kobe'ye meydan okumamak lazım...

İşte buyrun taze Mvp'nin reklamı...

Güney Sahillerinin Evlatları


Öncelikle herkese merhaba.

Bu yazımda Miami Heat'e şöyle bir göz atalım.

Takas günlerinin son günlerini yaşadığımızdan dolayı biraz çekinerek de yazsam,Miami Heat'i takas olayına en uzak takımlar arasında görmemden ötürü yazıyı yazmaya karar verdim.

2010 yazında yaptığı hamlelerle bir anlamda tarihe kazınan Pat Riley ve Heat organizasyonu,doğal olarak bu sezona çok umutlu bir şekilde girmişti.Takımın kötü başlangıcıyla beraber,"Riley yakında iner" fikri yayılmaya başlamıştı.Bunları düşünmeye sevk eden olaylarda olmuştu.Eric Spoelstra'nın mola almasıyla,benche yönelen LeBron'un koçuna omuz atması gibi.

Miami Heat'in işleri yoluna sokmasıyla beraber bu söylenti de ortadan kalktı.Bildiğiniz üzere,Riley Shaq'ı takıma kattıktan sonra Stan Van Gundy'e bir sezon şans tanımış,sonraki sezon ise Van Gundy'e açıklama yaptırıp takımın başına geçmiş,2006 yılında finalde Mavericks'i 4-2 eleyerek şampiyonluğa ulaşmışlardı.

Eric Spoelstra ve Miami Heat'in aralık ayındaki müthiş performansı bu söylentilerin ortadan kalkmasını sağladı.Ayrıca Christmas günü Los Angeles Lakers'ı deplasmanda farklı mağlup ederek mesaj maçını kazanmasıyla,takım aralık ayında en üst noktasına çıktı.

Mesaj maçı dediğimiz maçlar bilindiği üzere normal sezondaki en anlamlı maçlar.Lakers'la yapılan tek maçı yenmesine yendi Heat ancak Boston Celtics'e karşı çıktıkları 3 maçı da kaybettiler.Keza Doğu Konferansında sıralamasında bir üstünde oldukları Bulls'a karşı yapılan maçı da kaybettiler.



Sezon başındaki maçlarda büyük üçlü dediğimiz Bosh-Wade-James üçlüsünün aynı anda oynamadığından,biri oynarken diğer ikisinin baktığından söz ediliyordu.Daha doğru bir tabirle James oynarken Wade duraksıyor,Wade oynarken LeBron duraksıyordu.Özellikle aralık ayındaki çıkışta bu durumun düzeltilmesinin önemli bir etken olduğunu düşünüyorum.Aralık ayındaki 16 maçtan 15-1'lik bir seri çıkartmıştı Heat.

Yaz aylarında gerçekleştirilen bu büyük hamlelerden sonra Wade bu takımın lideriydi,ancak sezon içinde oynanan maçlardan,çizilen oyunlardan da anladığımız üzere LeBron takımın bir numaralı opsiyonu.Özellikle Ocak ayında 30.5 sayı 8.5 ribaund 7.5 asist ortalamalarıyla en üst seviyede basketbol oynadı LeBron.Dwyane Wade'in kendi oyunundan vazgeçip,sindiği anlamına gelmiyor bu,sadece LeBron bir adım önünde.Bu büyük üçlü arasında kendi oyunundan fedakarlık yapan yegane isim Chris Bosh.Hayalkırıklığı,over-rated olarak değerlendirilse de Toronto Raptors'daki gibi her maç 20 şut kullanması pek olağan değil,ki zaten büyük üçlüden istatistikleri en çok düşüş yapan oyuncu da Bosh.LeBron ve Wade'in sayı ortalaması 1-2 değişirken,Bosh'ın sayı ortalaması 7 civarında bir düşüş yaptı.Belirtmek istediğim şey,daha az şut kullanırsanız daha az sayı atarsınız.Bu yüzden hayal kırıklığından öte,büyük üçlüden fedakarlık yapan isim olarak görüyorum Chris Bosh'ı.Ayrıca Wade ve LeBron seviyesinde bir oyuncu olmadığı için bunu yapmak zorunda olduğunu düşünüyorum.

Yazın takıma katılan bir başka isim Mike Miller'dan da beklentiler oldukça fazlaydı.Sakatlığı yüzünden Heat formasıyla 2010 yılında pek oynadığını söyleyemeyiz.4 maçta benchten gelip sadece 3 sayı atabildi.Ciddi bir sakatlık geçirdiğini belirtelim.Son dönemde şutlarını ve oyununu toparlamış olsada,eski Mike Miller olmadığını düşünüyorum.Orlando Magic ve Memphis Grizzlies'da yaşadığı iyi sezonların ardından Timberwolves'a geçmesiyle düşüşe geçmiş,bunlara birde sakatlık eklenmişti.Zamanla daha iyi duruma gelebilir,Wade'in olmadığı iki maçta ilk beş çıkıp 22 sayı ortalama tutturmasıyla ufak bir umut ışığı vermiş olsada çokta güvenilecek bir el değil bana kalırsa.




Pota altında,Center pozisyonu ise Zydrunas Ilgauskas,Joel Anthony,Eric Dampier gibi isimlerle idare edilmekte.Sezonun ilk 10 maçında Joel Anthony'i ilk beş başlatan Spoelstra,daha sonra tercihi Ilgauskas'tan yana kullandı.Joel Anthony'i pozisyonuna göre kısa olmasına rağmen çok iyi savunmacı,burası kesin.Ancak hücum yönü ise bir o kadar kötü,yok yani.Bildiğiniz yok.Bu yüzden Ilgauskas tercihi yapıldı.Ilgauskas'ın lige girdiğinden beri yaptığı en düzgün şey şüphesiz orta mesafe şutları.Savunmada ayakları ölü bir insanla aynı hızda olmasına rağmen kapladığı alanla bunu bir nebze olsun kapatabiliyor.Tabii yanında Bosh'ın olması da önemli faktör.Bosh'ın ayakları pozisyonuna göre çok hızlı.Tabii onunda savunmada her şeyini veren bir oyuncu olmadığını biliyoruz.Bir de Eric Dampier geliyor 3.uzun olarak.Genelde 4 numara oynayan veteran uzun Juwan Howard'ı da ekleyebiliriz.

Kısaca 1-5 numaralı pozisyonlarda belli işleri yapan oyuncular tercih ediliyor Miami'de.Zaten olması gereken de odur.Point guard pozisyonunda ise center için geçerli olan şeyler olmakta.Carlos Arroyo,Mario Chalmers ve Eddie House üçlüsü görev alıyor.Carlos Arroyo'nun yeteneklerinden şüphemiz yok.Ancak 2004 Atina Olimpiyatlarında yaptıklarından çok uzak olduğu net.Eddie House ise bir derinlik katıyor bana kalırsa.İki ucu keskin bıçak diyerek açıklamakta fayda var.Oyuna girip 4 tane üçlük art arda soktuğuna birçok kez şahit olmuşluğumuz var.

Takımın bulunduğu yere gelirsek,Doğu Konferansında 2.sıradalar.2.sırada diyorum ancak galibiyet yüzdesi 1. olan Boston Celtics'le aynı durumda.Boston daha fazla maç oynadığından 1.sırada gözüküyor.Celtics'in yaşlı bir kadroya sahip olmasından ötürü,belli bir noktadan sonra çok kasmayacakları ortada.Geçen sezon son 20 maçta,10-10'luk bir yüzde tutturmuşlardı.Bu yüzden Miami Heat'in Doğu Konferansını ilk sırada bitirme olasılığı oldukça fazla.Özellikle 24 Şubat'tan 10 Mart'a kadarki bölümde çıkaracakları maçlar onlar için büyük önem taşıyor.Chicago Bulls(2),New York Knicks,San Antonio Spurs,Los Angeles Lakers,Portland Trail Blazers ve Orlando Magic'le oynacaklar.Washington Wizards maçını saymazsak tüm maçlar zor.


Ayrıca bahsetmeden geçmeyelim.Sezonu kapatan Udonis Haslem nasıl döner bilinmez fakat muhteşem bir görev adamı olduğu gerçek.Play-off'larda onun dönüşüyle daha sert bir potaaltına sahip olabilir Miami Heat.

Doğu Konferansında şüphesiz en büyük rakipleri Boston Celtics.Üst tarafta belirttiğim gibi Celtics'e karşı 0-3 yaptılar.Play-off için "Erkek çocuklarının adam olduğu yer" tabirinin kullanıldığını biliyoruz.Miami Heat'te ise bunu yaşayacak oyuncu yok diyebiliriz.Örnek vermek gerekirse,Spurs'te beklenmedik performanslar çıkaran oyuncuların play-off'ta patlayacakları fikri.Gary Neal,Matt Bonner v.s.




Son olarak LeBron'un Mvp olma şansına da değinelim.Bildiğiniz üzere 2009,2010 yıllarında normal sezon Mvpliğini kazanmıştı.Tarihte 3 kere üst üste kazanan 3 oyuncu var.Bill Russell(61-62-63),Wilt Chamberlain(66-67-68) ve Larry Bird(84-85-86).

LeBron'un bu seneki en büyük rakibi Derrick Rose.Nerdeyse sezonun yarısında Boozer veya Noah ikilisinden birinin kadroda olmadığı Bulls takımı,şu anda Doğu Konferansında liderin 2 maç arkasında 3.sırada bulunuyorsa,şüphesiz en büyük pay Derrick Rose'un.Eğer Bulls bulunduğu yerden tepetaklak düşmez,Rose'da böyle devam ederse Rose verebileceklerini düşünüyorum.Ancak LeBron'un 2011'le birlikte-özellikle Ocak ayında- müthiş bir performans sergilediğini belirtelim.

Şimdilik benden bu kadar bir sonraki yazıda görüşmek üzere,

Hoşça Kalın.

Iverson Alemlerde..

Sakatlığı sebebiyle ülkemizden ayrılan Iverson'ın daha önce Atlanta'da barlarda görüntülenmiş bir fotoğrafını görmüştük.Ancak bu sefer daha farklı bir şeyle karşılaşıyoruz.Iverson'ın baya baya alemlerde olduğuna dair.Aynı gecelerde barda olan kişilerin yazdığı tweetleri toparlamışlar:



Bahreyn'de kazanan yok




Büyük heyecanla beklenen Formula 1 sezonu şimdilik küçük bir rötar ile karşı karşıya.Bahreyn'de çıkan olaylar nedeniyle yarışı yapmama kararı alındı.Bu kararı almadaki en önemli faktör Bahreyn Prensi Salman Bin Hamid El Halife'imiş.Bernie Ecclestone ile yaptığı telefon görüşmesinde ülkenin karışıklığından dolayı yarışın yapılmamasını istemesinden kaynaklanıyor.Bernie'de istemeye istemeye kabul ettiğini açıkladı.Kendisi bu karar alınmadan yarışın olacağından umutlu olduğunun açıklamalarını yapmıştı.Fakat son söz Bahreyn'den verildi.Üzücü bir durum tabi bu yaşananlar.Ama olası olayların önüne geçilmesi için alınması gereken bir karardı. Heyecan için biraz daha sabretmek gerekiyor...

Carmelo Knicks'de


Yaz aylarından beri gerçekleşmesi beklenen,oldukça uzayan ve bu uzayan dönemde çıkan her haberde insanı bayan olay bugun itibariyle sonlandırıldı.Melo büyük çaplı bir takasla Denver'dan New York'a gönderildi.

Sezon başından bu yana Wilson Chandler'ı elinden çıkarmak istemeyen New York'un ilk beşindeki 3 oyuncuyu Denver'a gönderdi.Açıkcası genç ve gelecek vaad eden bu oyuncuları ellerden çıkarmaları büyük kumar.Ancak Carmelo'yu alma içinde bir şeyler vermeleri şart idi.

Takasın ayrıntıları ise şöyle;

Knics'e Gelenler:Chauncey Billups,Anthony Carter, Shelden Williams,Renaldo Balkman ve Corey Brewer

Nuggets'a Gelenler:Danilo Gallinari,Wilson Chandler,Raymond Felton,Timofey Mozgov,2012 ve 2013 yıllarında 2. tur, 2014 yılında ise 1. tur draft hakkı ve 3 milyon dolar

Timberwolves:Anthony Randolph,Eddie Curry

21 Şubat 2011 Pazartesi

NBA All-Star Maçı



Kişisel olarak All-Star hafta sonunda çok zevk almadığım kısımlardan biri son günde oynanılan maç.Eski bayramlara duyulan özlem gibisinden duyulan bir özlem var eski all-star maçlarına.Nasıl ki smaç yarışmasında yaşanılan 10-11 yıllık duraklama bu yıl atlatıldıysa,All-Star maçlarının cıvıklığı ve kişisel bencilliklerden bir türlü arındırılamıyor.Açıkcası 2003'den bu yana o seviyede maç görmüyoruz.2006'da LeBron nasıl iğrençliğin tavanlarına çıkmayı başardıysa,dünde aynı nefreti Kobe Bryant'a karşı hissettim.Liseli hareketleri yapması 33 yaşındaki bir oyuncuya yakışmadı bana kalırsa.Sadece parkeye pas vererek aldı Mvp'yi,2009'da aldığında aynı şeyleri düşünmüyordum mesela,çünkü orada bu şekilde hareketlerde bulunmamıştı.Ama bu tarz bencil,soğuk oyunlar insanı çileden çıkarıyor.Keza Kevin Durant'te bu tarz bir oyun sergiledi.LeBron'un bu olaya son çeyrekten itibaren dahil olduğunu da belirtelim.

Maça gelirsek,maç sürekli Batı'nın üstünlüğünde devam etti.Doğu tarafında Amare Stoudemire,Chris Bosh takdire şayan maç çıkarttılar.LeBron triple-double yapıp Jordan'la birlikte tarihte bunu yapan ikinci oyuncu oldu.

Batı'da ise Durant-Kobe ikilisi 50 şut kullandı,63 sayı buradan geldi.Gasol çok iyi maç çıkarttı.Özellikle son bölümdeki ribaund maçı getirdi diyebiliriz.

Dwight Howard ise yeni bir Shaq olma edasında.Shaquille O'neal o dengeyi o kadar güzel ayarlıyordu ki tam tadındaydı.Howard'ın o dengeyi ayarlayamadığı kesin.Seneye Orlando'da düzenlenicek turnuvada da o kasar,yine şenlik olur.

Her neyse,sonuç olarak akıllarda yer eden bir smaç yarışmasını geride bıraktık.Bu kısmı güzel.

Derbide artı ve eksiler


Uzun süre unutulamayacak bir derbi dün akşam Dolmabahçe'de yaşandı.Avrupa'da ve ligde üstüste darbeler alan yaralı Kartal'ın çıkışta olan Kanarya'ya karşı düşüşüne bir son vermek istediği kesindi.Maç otoritelere göre Beşiktaş'ın hızlı oyunuyla başlayacaktı.Ancak öyle olmadı ve Fenerbahçe ilk yarım saatlik periyotta oyunu adeta domine etti.5.dk'da gelen golle öne geçen Fenerbahçe ataklarını sürdürdü ve net gol pozisyonlarında Rüştü ve direğe takıldı.Beşiktaş sonra ayaklanıp Ekrem ve Toraman ile öne geçse de Ferrari'nin profesyonel birine yakışmayacak hatası ve Schuster'in adeta film izler gibi maçı izlemesiyle Alex'e teslim oldu.Ve sonucunda bu önemli derbiyi kaybetti hem de kendi sahasında...

Şimdi gelelim artılara ve eksilere ;

Fenerbahçe'de ikinci yarıda oluşan takım ruhu ve oyunu bu maçta da kendini gösterdi.Ayrıca yenik duruma düşmelerine rağmen oyuncu grubunun maçtan kopmaması ve maça asılması çok önemli bir artıydı.Alex yine Alex'liğini gösterdi.Yine 100 kere Alex 1000 kere Alex dediğimiz bir maçtı ve derbiye 3 gol 1 assistle damgasını vurdu. Tabi ona olanak sağlayan Volkan'ı da unutmamak gerekir.Almeida'nın şutunu süper bir refleksle çıkardı ve maçı kurtardı.

Fenerbahçe'nin göze çarpan önemli eksiği ise , 30. dakikadan sonra 1-0 lık skorun üzerine geri çekilmesiydi.

Beşiktaş'ın artılarına gelirsek ; kendi kalesine gol atmasına rağmen Necip kesinlikle Beşiktaş'ın dün akşam ki en iyi isimlerindendi.O çıktıktan sonra teslim oldu Beşiktaş orta sahası ve defansı.Kendisi gerçekten büyük bir alkışı hak ediyor.Ekrem'in de süper golünü unutmamak gerekir.(Birçok insana göre bu gol şanstı ve buna ben de katılıyorum o golü keşke Quaresma yada Simao atsaydı da içimize sinseydi :) )

Beşiktaş'ın eksilerini yazmak biraz uzun sürebilir şu zamanlarda ama en göze çarpanları Schuster'in Necip'i çıkarması ve teslim bayrağını çekmesi , ileride gezen Almedia'ya çok sabretmesiydi.Ayrıca Ferrari inanılmaz büyük bir hata yaparak milyonlarca Beşiktaşlı'nın üzülmesine sebep olan baş mimardı belki de maçta.Hem kırmızı kartla hem de penaltıyla arkadaşlarını ve siyah beyaz renklere gönül verenleri çok üzdü dün akşam.

Bir derbi de böyle artılarıyla eksileriyle geçti..Nice heyecanlı , bol gollü derbilere..